Vi vill inreda vårt växthus för middagar och läsning

Fråga

Vi vill inreda vårt växthus för middagar och läsning

Hej,
Vi har byggt ett växthus ovanpå ett ordentligt trägolv. Syftet är att ha ett hus för trevliga middagar och sköna stunder att läsa i lugn och ro – även om det regnar, blåser eller är risk för mygg. Vi tänker dra in el och ha en enkel köksbänk med kylskåp och kanske en ugn.
Hur skulle du inreda, matbord och några sköna fåtöljer? Vad mera och hur jobba med färger?

Tacksam för tankar och idéer
Lars

Svar

Hej Lars               

Härligt låter det! Jag skulle inreda i en stil som gör det mysigt och ombonat, särskilt så att man kan krypa in här och tända lite ljus under en mulen och regnig dag.

Jag tycker att naturmateriel som rotting är fina på en yta som denna. Danska företaget ILVA som ligger i Malmö, har fina rottingfåtöljer till väldigt bra priser (man kan få levererat till övriga landet). Satsa på ett par fåtöljer med fina kuddar i och varma plädar hängandes på kanten till för sena kvällar.

Som accentfärger tror jag på äppelgröna toner som går fint emot naturen utanför. Gärna blommigare mönster i fler färger på t.ex kuddar. Blanda enfärgade toner med mönstrat, blankt och matt. Ett mindre runt bord till för att ställa glas på. Matbord i oljat trä med rottingstolar till med mjuk sittyta. Jobba mycket med ljuslyktor i blandade materiel och storlekar, gärna ett par större för att ha direkt på golvet. Med en lugn bas och mysiga textilier kommer man långt!

Jessica