Vilken bänkskiva ska jag välja till björkluckorna?

Jag tycker mycket om ett kök, Ballingslöv Birka vitlaserad björk. Jag vill ha tips om vad som kan vara snyggt som bänkskiva, säljaren sa att det inte är snyggt att blanda träslag. Jag hade funderat lite på ekskiva eftersom jag eventuellt har tänkt att lägga ett nytt ek golv. Jag ska som sagt lägga nytt golv och även köpa nya köksmöbler. Vill gärna att allt ska passa ihop. Kommer att ha vita vitvaror. Funderar även på om det kommit några enkla snygga handtag, jag gillar inte de långa smala som syns överallt. Köket ligger mot öster och huset är från 1978. Jag har idag ett mörkbrunt Kalmarkök med mörkbruna bänkskivor. Tacksam för tips!  Eva

Fråga

Vilken bänkskiva ska jag välja till björkluckorna?

Jag håller nog med säljaren, det blir sällan bra att blanda flera olika träslag i kök.

Då är det bättre att du satsar på en mörk sten eller snygg laminatskiva. En ekskiva på ett björkkök är jag mycket tveksam till, däremot kan en mellanmörkgrå 4 cm tjock laminatskiva med en metallist i framkanten bli riktigt snyggt. 

Kvik kök har ett stort utbud av snygga laminatskivor med olika kombinationer, även andra köksleverantörer har idag oftast stora utbud av skivor med mkt variation. 

Ett klassiskt ekgolv tycker jag alltid fungerar som bas. Du kan med fördel välja ett lite vitoljat ek golv för att få ett ljusare golv, det går ännu bättre till luckorna. Satsa på vita köksmöbler med metallben/detaljer, det passar bra i ett kök. Bra belysning är sedan pricken över it för att få ett fint kök!

Jessica   

Svar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!