Vilken krok krävs för kristallkronan?

Jag funderar på att sätta upp en kristallkrona i taket. Behöver jag förstärka kroken i taken för den tunga kronan? Hur gör jag bäst och säkrast?

Fråga

Jag vet att detta kanske inte riktigt är ditt område men jag vet verkligen inte vem annars jag kan fråga. Jag har läst dina tips innan, och har alltid tyckt att de varit så bra, så därför försöker jag här med mitt problem. 

Jag funderar på att köpa en ganska stor kristallkrona där butikspersonalen inte kan säga hur tung kristallkronan är, och jag är orolig för att jag borde ha en förstärkning i upphängningen.  

Jag har bara hört om sånt, och har ingen aning om hur det går till. Det sätt jag har hört om är någon slags expander-krok, men det kanske finns flera sätt?   

Hur tung måste en kristallkrona vara för att man ska behöva extra förstärkning, och hur gör/köper man enklast detta?   

Tack på förhand!

Nicole  

Svar

Hej Nicole

Vad det gäller belysning, och särskilt tyngre sådan, bör man alltid förstärka den kroken man tänker sätta i taket. I gammla sekelskiftes hus finns det takkrokar som håller bättre för tunga armaturer än i nya hus.

Vilken typ av plugg/ skruv/ expanderkrok du behöver, beror på vilket material det är i taket. Men har du bara vetskap om vilket materiel taket är gjort av så kan garanterat ett byggvaruhus hjälpa dig att ta fram rätt krok/ expander och borr du behöver.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!