Vilken sorts färg passar till en matt tapet?

Jag har bestämt mig för att tapetsera med Woods från Cole & Son i hallen.   Det är en matt, lite "kall" tapet, och resten av väggarna ska målas vita. Jag undrar nu vilken sorts färg jag ska välja? Jag menar till exempel varm, matt, blank… Har tagit hem en provburk på Julros ifrån Nordsjö. Vad tror du om det? Hallen har inga fönster så ljuset kommer endast till genom belysning. Tack på förhand, Petra

Fråga

Jag har bestämt mig för att tapetsera med Woods från Cole & Son i hallen.  

Det är en matt, lite "kall" tapet, och resten av väggarna ska målas vita. Jag undrar nu vilken sorts färg jag ska välja? Jag menar till exempel varm, matt, blank… 

Har tagit hem en provburk på Julros ifrån Nordsjö. Vad tror du om det? Hallen har inga fönster så ljuset kommer endast till genom belysning.

Tack på förhand,

Petra

Svar

Hej Petra

Visst kan du ha en vit ton till tapeten. 

Då tapeten i sig är matt så ska även väggfärgen vara det så att dom inte tar ut varandra. Tapet du valt har en rätt grå ton i botten, så du kanske kan testa NCS 0500-N som är vit med lite grått i. Denna tapet är även fin med en lite mustigare, mörkare varm grå ton till, som NCS 2002-y50R. (Väljer du den blir ju hallen dock en aning mörkare.)

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!