Vilket soffbord krävs på vår äkta matta?

Soffbordet försvinner mellan soffornai vårt stora allrum. Hur ska vi göra?

Fråga

Vi har ett stort allrum på ca 40 kvm som vi precis har börjat inreda. I centrum finns en stor öppen spis och vi vill gärna ha en ganska luftig inredning i rummet i övrigt, så hittills har vi köpt två rejäla soffor, som står i vinkel framför den öppna spisen. Framför sofforna ligger en stor persisk matta, 3 gåner 4 meter.

Vårt problem är soffbordet. Vi har testat med ett "vanligt" soffbord och det bokstavligen försvinner när man ställer det på mattan framför sofforna. Våra alternativ är att antingen köpa ett jättestort soffbord, minst 2x2 meter, eller flera små runda. Alternativt skippa soffbordet helt och placera ut stora fotpallar istället, som man kan ställa brickor på om det behövs dukningsutrymme.

Inget känns dock riktigt klockrent.   Vi skulle behöva din hjälp, hur tänker du?

Ulf

Svar

Hej Ulf 

Det där med soffbord kan ställa till det lite när man har en större  soffsektion. Jag tror i fösta hand på att hitta rätt material i  soffbordet. Jag tror ni inte ska ha för små smäckra bord, utan 2  kraftigare träbord med lite tyngd, vilket krävs för att fungera mot  möbleringen. Har ni dessutom en stor äkta matta i utrymmet så behövs det  bord som syns.

Jag tycker ni ska titta på 2 träbord i ett mörkare träslag, en  färgskala som passar ihop med mattans mustiga toner.    Gärna avlånga  bord med låga men stadiga ben. Bäst skulle vara bord som lätt kan  skjutas ihop till ett större bord eller kombineras i vinkel. Indiska  & Indoori har en del passande bord i sitt sortiment. Titta även på  vad nätbutiken bazaar har. Där kan man även mättbeställa och få ett bord  tillverkat exakt efter sina önskemål.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!