Vilket träslag ska jag välja?

Vi ska göra fint i vårt sovrum och jag vill inte göra missen att blanda för mycket träslag.

Fråga

Vi ska göra fint i vårt sovrum och jag vill inte göra missen att blanda för mycket träslag. 

Sovrummet är ca 20 m3 med en takhöjd på 3,5 m. Golven är vitoljade furugolv (dock inte speciellt vita egentligen) men det är modernt med raka linjer och vitmålade väggar. Garderoben är inbyggd med helt släta vita skjutdörrar.

Nu till min fråga... Vi har ett skrivbord med ekben och vitlackad/glas bordsskiva men jag skulle vilja ha in mörka möbler. Till skrivbordet tänkte jag mig en Thonetstol i mörkt trä och svart/bruna sängbord. Blir det konstigt med alla olika träslag?

Några andra tips om vad jag kan plocka bort eller lägga till? Jag vill inte ha mer ek i inredningen men skrivbordet är så fint och jag gillar tanken på mörka sängbord. Väggarna ska förbli vita med tavelkollage som sätter lite färg.

Tack på förhand!

Malin

Svar

Hej Malin.

Håller med dig att man inte vill mixa för mkt träslag i ett rum, det kan bero på vad det är för typ av möbler man vill blanda tillsammans.

Jag kan tycka att du skulle behöva byta ut ditt skrivbord till ett mörkare för att få en mer sammanhållen känsla i rummet, alternativt göra skrivbordets ekben svarta.

Då du har vita väggar så fungerar skrivbordets vita skiva men då vore det snyggast att betsa eller måla skrivbordets ben mörka så att alla träslagens färger fungerar ihop.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!