Vill du bli bättre på att inreda? Spana in Sköna hems webbkurser i samarbete med Hildur Blad

Älskar du inredning men vill bli ännu säkrare? Sköna hem och inredaren Hildur Blad startar webbkurser för dig som vill ha hjälp att skapa ett vackrare hem.

För att inreda ett hem så att det blir vackert och harmoniskt räcker det inte alltid att bara gå på känsla. Även om man har ett stort inredningsintresse kan det vara svårt att på förhand se resultatet framför sig och veta hur man ska hitta rätt bland stilar, möbler, prylar, färg- och tapetprover när det är dags att förändra därhemma.

Genom ökad kunskap om inredningens ”regler” och riktlinjer blir det lättare att förstå vad som fungerar och du kan navigera rätt bland alla oändliga valmöjligheter i inredningens underbara värld!

Sköna hem har länge erbjudit omfattande och djupgående kurser i inredning på vår redaktion i Stockholm. Nu har du också möjlighet att lära dig mer om inredning i den takt som passar dig – när och var du vill. I samarbete med skickliga och erfarna inredaren Hildur Blad erbjuder vi nu webbkurser i inredning – som en bok men mer interaktiv och lätt att ta sig igenom. I våra kurser får du kunskap, inspiration och tips som ökar dina förutsättningar att lyckas med din inredning i framtiden.

Vem är Sköna hems webbkursledare Hildur Blad? Svar: En 36-årig, gift tvåbarnsmor från Tibro som efter många år inom färgfackhandeln och som inredare, brinner för att dela med sig av alla löften (och svårigheter) som finns i en burk med färg.

Ditt fokus som inredare ligger på färg. Och färg är svårare än man tror, det är inte bara att måla?

– Nej, färg handlar om både känsla och kunskap. Du ska börja med vilken känsla du vill ha i rummet innan du väljer kulör. Mysig? Uppiggande? Ren och sval? Nästa fråga är vad rummet har för förutsättningar. Högt eller lågt i tak? Norr- eller söderläge? Och så vidare.

Kunskap krävs för att skapa just den känsla du är ute efter. Det som ser ut som en snygg kulör på färgkartan, kan bli något annat när den är uppmålad. Efter att ha jobbat i många år i färghandel och som inredare, vet jag var problemen ligger och att allt går att lösa om du vet vad du vill uppnå.

Kan en glad färgamatör bli expert på din webbkurs?

– Absolut till husbehov. På nätkurserna får du lära dig att se din omgivning på ett nytt sätt. Vad skulle jag kunna göra här? Och: Vad händer i rummet om jag väljer den här kulören? Du får riktlinjerna både för hur du ska tänka och göra för att få önskad effekt. Och skulle du inte komma ihåg allt är det bara att gå tillbaka till checklistan.

Hur ofta byter du själv färg?

– Numera inte så ofta, jag har hittat en färgskala som passar vårt hus från 1938. Men nu planerar vi att bygga nytt – då blir det andra kulörer på väggarna. Själv var jag mer färgglad tidigare men är numera blond och svartklädd. Jag har hittat min stil både gällande inredning och mig själv!

Exklusivt introduktionserbjudande på webbkurserna!

Anmäl dig nu och få 100 kr rabatt! Gäller om du bokar senast 20 september.

Här hittar du Sköna hems webbkurser.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!