Vitalare vatten

Med Spintap på vattenkranen återskapas vattnets naturliga smak, alltså minskar bismaker av kalk och klor, cirkapris 395 kr, Merliontrading.com.

Christer Berg, dricksvattenexpert på Stockholm vatten


– Flopp!
Det finns redan likvärdiga ­produkter på marknaden som är standard i vattenkranar. Här i Stockholm har vi heller inte de vattenkvalitetsproblem som filtret sägs vara avsett för. Jag analyserade vattnets klorinnehåll före och efter filtret utan att konstatera någon halt- eller smakskillnad. Möjligen kan filtret fylla en funktion där det finns ett behov av att filtrera bort större partiklar, som till exempel vid tillfälliga problem med partiklar i vattnet i egen brunn. Men det fordras alltid regelbunden filterrengöring annars kan filtret lätt bli en bakteriehärd.  
Anders Öberg, innesäljare på Tapwell


– Flipp!
Vi skulle inte kunna ta in den i sortimentet eftersom vi har andra gängor i våra blandare, men annars hade det varit tänkbart. Personligen tror jag på idén med filtrering som sådan, om nu halterna verkligen blir lägre ­efter användning. Själv har jag ­däremot inget behov av den i mitt eget hem. Den kommer att sälja bra tror jag, även om priset kanske är lite högt, en hundralapp mindre hade varit mer rimligt. Plus i kanten för designen också.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!