11 råd inför julhelgen från några självutnämnda experter

Med bara några dagar kvar till julafton kan det kännas som om att det är mycket som ska fixas. Men du ska se att det går bra. Sköna Hem har rådfrågat en grupp experter, som ger dig sina bästa tips inför julhelgen. Nu kan ingenting gå fel. GOD JUL!

1. Försök att ha överseende med att alla inte har samma prioriteringar som du. Julmaten försvinner inte bara för att vi öppnar paketen innan vi äter i år.

Bildkälla

2. Ät aldrig en extra portion Ris à la Malta. Det finns ju faktiskt ALLTID någon som vill överraska dig med en smaskig julkaka...

Bildkälla

3. Julgransbelysning är kanske inte din bästa gren, men vem är bra på sladdar egentligen? Det viktigaste är att du ljussatt det som betyder mest.

Bildkälla

4. Det ÄR inget fel i att hänga upp julgranskulorna från förra året. De glittrar (!) och speglar det som är absolut vackrast och viktigast i världen – dig.

Bildkälla

5. Har julgransstjärnan försvunnit i år igen? Inga problem! Det finns ändå bara plats för en stjärna i det här huset...

Bildkälla

6. Det viktigaste är inte HUR du slår in paketen. Det är innehållet som räknas. Speciellt om det är såhär bra. 

Bildkälla

7. Även om alla paket BORDE vara till dig, är det bra om du i alla fall försöker dölja din girighet när folk är i närheten. Öppna deras paket när de sover istället. Ingen behöver veta. 

Bildkälla

8. Om du ser lite extra gullig ut kanske du kan få någon annans presenter också. Det är inte mer än rätt.

Bildkälla

9. Fungerar inte det finns det ingen annan utväg än att roffa åt sig det som helt enkelt borde tillfalla dig...

Bildkälla

10. Det är helt okej att ta en tupplur under Kalle Anka (eller när som helst egentligen). Du har varit så duktig som fixat allt.

Bildkälla

11. Slutligen: begrav alla gamla familjefejder för en stund. Alla kanske inte är lika fantastiska (eller har lika bra bordskick) som du, men det är ju, trots allt, jul.

Bildkälla

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Sköna hem + 4 rödvinsglas från Iittala. Köp nu!