6 granntyper du garanterat känner igen (vem bor du bredvid?)

Inget är väl lättare att ta ut passiv aggressivitet på än sina grannar. Vi har listat 6 typer du garanterat känner igen. Vem bor du bredvid?

1. Den högljudda grannen

Bor du i lägenhet kommer du inte undan den högljudde grannen. Grannen har en unik förmåga att skapa (o)ljud under romantiska middagar, när du tittar på tv-serier som är viktiga att hänga med i eller när du precis gått och lagt dig för kvällen.

Bildkälla.

2. Den alldeles för engagerade grannen

Den här grannen vill du absolut inte springa in i precis när du lämnat hemmet och har bråttom någonstans. Ett möte garanterar nämligen att behöva lyssna på en minst 10 minuter lång monolog om allt från oordning i grovsoprummet till hur grannen på 7B gått lite för all in på påskpyntet i år.

Bildkälla.

3. Den mystiska grannen

Du vet inte om det är sättet hen går på, att hen alltid viker undan med blicken eller att du en gång såg personen stå ute på gatan och göra ingenting klockan 05.24 en vardag. Nåt är helt klart skumt – och du kan inte låta bli att göra den här grannen till din personliga deckargåta.

Bildkälla.

4. Den ”sköna” grannen

Nej, bara nej. Det GÅR inte att lämna lappar på den gemensamma anslagstavlan och tro att man ska komma undan med att ha ”glimten i ögat” och vara en skön typ samtidigt som man klagar på en annan granne. Alla vet att man måste hålla grannirriationen för sig själv. Eller dela den på Facebook.

Bildkälla.

5. Den laglöse grannen

Grannen som inte drar sig för att dra igång slagborren klockan 09.54 trots att bostadsföreningens regler är att ingen får föra onödigt oljud före klockan 10.00. Den här typen kan även härja fritt i villaområden och ställa till med kaos som att slänga skräp i DIN soptunna, parkera bilen orimligt snett eller inte ta ner julpyntet i trädgården förrän i april.

Bildkälla.

6. Den oregerliga minigrannen

Du vet att barn och djur inte kan styras, varken av sig själva eller andra. Ändå kan du inte låta bli att irritera dig när grannungen drar igång ett skrik- och gråtmarathon, och sen bli arg för att det får dig att känna dig som en kall och elak person (vilket du ju absolut inte är). OBS! Husdjur kan ha samma effekt.

Bildkälla.

Se till att inte missa de bästa tipsen när det kommer till hem och inredning. Gör som över 60 000 andra och gilla Sköna hem på Facebook i dag!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!