3 nya sätt att inreda med växter

Att inreda med gröna växter är både snyggt och trendigt i höst. Här ger stylisten Ida Carrol dig sina bästa tips för att få till den rätta känslan i hemmet.

Att göra inspirerande arrangemang hör till Ida Carrols vardag. På hennes blogg Gingerbreadhouse finns en strid ström av vackra stilleben och inredningsdetaljer. Och en hel del växter...

1. Personligt stilleben

Blanda tunna små sticklingar i vaser med grövre träd i större krukor. Ihop med dina andra inredningsprylar blir det ett personligt stilleben. Här har Ida Carrol tagit en genomskinlig vas som hon fyllt med lite vatten innan en ormbunkestickling har placerats i vasen. Supersnyggt och passar i de flesta rum. På bilden: Ormbunke (Nephrolepis exaltata 'Green Lady' 17cm, 149 kr) och vas Holly (49.90 kr).

2. Gruppera mer

"En ensam växt kan kännas just ensam. Ge den tre, fyra eller sju kompisar så känns det genast mysigare."På bilden har Ida Carrol använt flera olika rör och flaskor. Sedan har hon placerat sticklingar av bönträd i öppningarna. Det blir både annorlunda och vackert. På bilden Bönträd (Castanospermum 12cm, 99,90 kr) och återanvända flaskor och rör i stället för vaser.

3. Nytt sätt att plantera

Skippa krukan och plantera i en genomskinlig vas för att lyfta fram strukturen och växten från ett nytt perspektiv. Prova gärna att placera växterna på ett annorlunda ställe i hemmet – som på nattduksbordet tillsammans med härliga doftljus eller i trappavsatsen. På bilden: Fjäderkalla (Philodendron 'Atom' 12cm 79,90 kr) och vas Wilma (129 kr).

Ett annat stilknep är att blanda och gruppera snittväxter och krukväxter. Många begränsar sig genom att enbart placera växter på bord och i fönsterkarmar. Hemma hos Ida står krukor på golvet, i trappavsatser, på bord och i amplar som hänger från taket.

Se filmen där Ida Carrol, steg för steg, visar hur hon inreder med växter:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + grå pläd och två ljuslyktor Köp nu!