6 växter för dig som alltid glömmer att vattna

Funder du över vilka växter egentligen passar i ditt hem och hur tar du hand om dem? Varsågod, den här växtsafarin är perfekt för dig

1. Smaragdblomma

Den här glansbladiga, robusta skönheten trivs nästan överallt men älskar svagt ljus lite extra. Smaragdblomman, eller garderobsblomman som den också kallas, är tålig, uthållig och trivs lika bra på altanen som i vardagsrummet.

Bildkälla

2. Euphorbia ingens

Tips till kaktusentusiasten! Den här törelväxten är mer snabbväxt och mindre stickig än kaktusen – men besitter samma estetiska attribut. Den kräver lite vatten varannan vecka och gärna mycket sol. Bara att set and forget!

Bildkälla

3. Fiolfikus

Den här växten, som charmar med sina stora grafiska löv, kan bli upp till 3 meter lång och är perfekt för dig som vill ha mycket lättskött grönska i en och samma kruka! Den uppskattar indirekt ljus och vatten en gång i veckan.

Bildkälla

4. Monstera

Den här tropiska växten kallas även Adams revben och är en lättskött växt med vackra flikiga blad. Den fungerar utmärkt som en tillsats med retrofeeling i din hall eller ditt vardagsrum. Monstera gillar fukt och ljus.

Bildkälla

5. Lyktranka

En ljusälskande växt som inbjuder till kreativitet i inredningen. Den fina lyktrankan med sina hjärtformade blad kan du låta hänga som en gardin i fönstret eller slingra runt möbler efter lust och förmåga. Den behöver bara lite vatten och ska torka ut mellan varje vattning.

6. Flasklilja

Den palmlika, spretiga flaskliljan är en sparrisväxt. Den trivs utmärkt med att stå i solen hela dagarna och chilla och nöjer sig med lite vatten då och då.

Foto: Photographer:FG

Bildkälla

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!