Dekorera med höstblommor

I naturens elfte timme går det fortfarande att skapa stilleben från skog och trädgård. Några vaser i enkel modell, dubbelhäftande mattejp och några minuters tålamod är allt du behöver.

Nypon från vildrosor, säsongens senblommande rosor och rodnande syrenhortensia, alla hänger på fallrepet och blir till en bitterljuv bukett i lingonbladsvasen. Lingonblad håller länge och täcker keramikvasen, köpt på loppis, med hjälp av dubbelhäftande mattejp.

Foto: www.johancarlson.se

En kort promenad i skogen blev upphovet till vårt naturstilleben. Pinnar, fjädrar och fröställningar i en barktäckt vas förhöjer det oansenliga.

Foto: www.johancarlson.se

Den sista sprakande glöden i naturen är värd att ta tillvara. Dramatiskt orangefärgade lönnlöv, vinbärskvistar, grekisk vädd och några luktärter i dov aubergine. Allt mot en bas av fläckiga asplöv som vi fästat runt urnan från Myrorna.

Foto: www.johancarlson.se

Publicerad i Country life höst, 2012.

Fler blommor i vårt galleri, Blommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!