Ljuvliga rosor!

En ljuvlig rosenträdgård i Stockholms skärgård med över 500 vackra rosor. Klicka vidare och känn rosendoften från de vackra bilderna!

I en södersluttning ner mot vattnet har Anders Olofsson skapat en fantastisk rosenträdgård med över 500 sorters gammaldags rosor. Allt började 1991 när Anders läste Lotte Möllers trädgårdsbok Trädgårdens natur, en annorlunda och underhållande bok som saknar odlingsråd men i stället behandlar vårt förhållande till trädgården. Äntligen förstod han vad en trädgård egentligen handlar om.

Att det sedan blev rosor berodde på att han gick med i Svenska Rosensällskapet och gjorde en inspirerande Englandsresa.

Här är några av de rosensorter som finns i trädgården.

Buskros, Princesse de Lamballe

Ros som blommar med dubbla, mjölkvita och mycket väldoftande blommor. Blommar under juli och några veckor framåt. Härdig i zon I-V.

Foto: Photographer Heinz Angermayr

Buskros, Maiden´s Blush

Hög buske med dubbla ljust skära blommor, doftar underbart. Blommar senast av alla albarosor. Mycket härdig. Zon I-VII.

Foto: Photographer Heinz Angermayr

Klätterros, New Dawn

New Dawn är en rikt blommande och populär klätterros. Blommorna som sitter enstaka eller i klasar är ljust rosa, halvfyllda och doftande. Zon III.

Klätterros, Splendens

Splendens är en starkt doftande klätterros. Färgen är vit och rosatonad och doften stark. Rosen blommar tidigt och endast en gång. Zon III.

Publicerad i sin helhet i Sköna hem nr 7, 2012.

Mer inspiration i vårt galleri, Trädgård!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!