Prins Eugen Waldemarsudde firar Kungens 70-årsdag med specialdesignad kruka

Stort Grattis och ett fyrfaldigt leve till Kung Carl XVI Gustav som fyller 70 år den 30 april. 🎈 Bemärkelsedagen uppmärksammas bland annat av Prins Eugen Waldemarsudde som tagit fram en exklusiv Waldemarsuddekruka i kungligt blått och guld.

Carl Gustaf Folke Hubertus föddes den  30 april (klockan 10.20 för att vara exakt) 1946 på Haga slott, och är sedan den 15 september 1973 Sveriges kung och statschef.

Foto: Peter Knutson, Kungahuset.se / Photo Peter Knutson

Foto: Peter Knutson, Kungahuset.se

Kungen träffade sin blivande fru, och Sveriges drottning, Silvia Sommerlath under OS i München 1972, och det var ingen tvekan om att det var kärlek vid första ögonkastet. Vi minns det numer bevingade "det sa bara klick"! Kungen och drottningen förlovade sig på Stockholms slott 1976 och gifte sig i juli samma år. Åren går, men kärleken består. Och visst är de vackra, vårt kungapar. Här är de officiella bilderna tagna inför Kungens 70-årsdag.

Foto: Peter Knutson, Kungahuset.se / Photo Peter Knutson

Foto: Peter Knutson, Kungahuset.se

Specialdesignad Waldemarsuddekruka

Prins Eugen Waldemarsudde uppmärksammar Kungens bemärkelsedag med en specialdesignad och exklusiv kruka, Waldemarsuddekrukan i djupblått och guld.

Prins Eugen Waldemarsudde har i samarbete med porslinsfabriken i Lidköping tagit fram en begränsad upplaga om 70 numrerade Waldemarsuddekrukor. Varje kruka är handgjord och unik med en handskriven numrering i guld i botten. Krukan säljs enbart på Prins Eugens Waldemarsudde och i museets webbshop.

”Med djupblå färg och elegant accent av guld tillförs Waldemarsuddekrukan en kunglig glans i samband med firandet av H.M. Konungens 70-årsdag. Det är med stor glädje museet får möjlighet att hylla H.M. Konungen med den vackra djupblå krukan och att därefter kunna erbjuda ett samlarobjekt i begränsad upplaga till våra besökare.”, säger museichef Karin Sidén.

År 2016 fyller Kung Carl XVI Gustav 70 år. Prins Eugens Waldemarsudde firar tilldragelsen med att på bemärkelsedagen, den 30 april, presentera en exklusiv kruka i kungligt djupblått och guld.

Waldemarsuddekrukan är lika funktionell och vacker till snittblommor som till krukväxter. Till snittblommor används med fördel oasis så att man kan få ett vackert arrangemang. Den djupblåa färgen blir en effektfull bas till alla sorters blommor.

LÄS OCKSÅ: Waldemarsuddekrukan 100 år – firas för första gången med ny färg!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!