Vilken julgran väljer du?

Rödgran, kungsgran, silvergran eller plastgran. Kanske tall? Vilken julgran väljer du?

Rödgran

Rödgranen är vår vanliga skandinaviska skogsgran. Rödgranen väljer vi framför allt för doften. Utseendet kan variera, de kan vara tätväxande eller ha mer sparsamt med grenar. Det finns både breda och smala rödgranar. Rödgranen passar utmärkt som bordsgran.

Rödgranen är känslig för temperaturskillnader mellan ute och inne och bör vänjas in i stugvärmen. Rödgranen dricker vatten löpande och måste vattnas varje dag.

Kungsgran

Kungsgranen, även kallad ädelgran, är den ståtliga, jämt växande Disney-granen som inte barrar. Den doftar inte så mycket som en rödgran, och en del som är allergiska mot gran tål kungsgranen. Kungsgranen är även snällare mot inomhusväxter än rödgranen.

Silvergran

Silvergranen har styva grenar och kan skifta i färg allt från mörkgrön till silverfärgad.  Ibland kallas även silvergranen för blågran.

Tall

Tallen håller på att ta plats som julgran i de svenska hemmen. Det finns två sorters tall, svarttall med längre barr och bergstall som har kortare barr.

Julgran i plast

Det finns en uppsjö med julgranar i plast. Naturtrogna, förvillande lika riktiga julgranar, med ljusslingor, dekorerade med snö och i olika färger.

För mer julinspiration:

Julinspiration

Julpynt

Julklappar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!