Förändra med färg på väggarna – 7 snygga och nyskapande tips

Skapa nya världar! Förmedla en skön känsla! Överraska! Allt detta kan du fixa med färg. Sköna hems inredare Karolina Karlsson guidar hur du på ett kreativt sätt kan förändra med färg.

Solkatt i ockra

Saknas naturliga mönster av sol och skugga? Skapa dem med tejp och färg! Vi gjorde dem med ett lite snett perspektiv, för att efterlikna reflexen och inte själva fönstret. Välj en punkt, närmare om du vill ha ett snedare perspektiv, och längre ifrån om du vill ha ett rakare. Med snöre eller direkt med tejpen drar du alla linjer därifrån, de lodräta linjerna är raka. 

Foto: Martin Cederblad

Solkatten är målad med två gula kulörer, Shimmer nr 04 och Harvest nr 18, från Sköna hem by Caparol. Övriga väggen i varmgrå Palazzo 50, Caparol.

Mandarinhall

Små utrymmen klarar färg och mönster! Tvärtemot vad man kanske tror kan just ett begränsat utrymme verkligen vinna på att man tar i.

Foto: Martin Cederblad

Hallen är målad i Papaya 135 från Caparol.

Slingersvans skakar om

Milt blått på vägg och golvlist blir enhetligt och sobert. Alltför stillsamt? Slingrande ormar tillför lite bett. Med två schabloner, skurna för hand ur styv självhäftande plast, och formbar tejp har väggen fått liv. Låt färgen torka ordentligt mellan strykningarna.

Foto: Martin Cederblad

Väggfärg i blått, Pacific 80, lister i samma ton, ormar i rött Grenadine 100, med svart kontur, all färg från Caparol.

LÄS OCKSÅ: Färgen på väggarna påverkar ditt humör – läs det här innan du målar om

Grönt blickfång

Accentuera fönstret genom att måla över det! Ja, alltså ovanför det. Här har vi dessutom valt en kulört radiator, ett sätt att förvandla det praktiska och nödvändiga till något skulpturalt och iögonfallande.

Foto: Martin Cederblad

Grön färg över fönstret har NCS-kod S 3020-G 20 Y.

LÄS OCKSÅ: Beställ dina färger ur kollektionen Caparol by Sköna 2019 här!

Låt fonderna gå i taket

Taket glöms gärna bort, men varför inte lägga lika mycket krut där som på väggar och golv? Här lät vi den rosa fondvägen fortsätta upp i taket. De vita väggarna innehåller ett uns rött – med en mildare "vit" blir kontrasten mellan väggarna inte så hård.

Foto: Martin Cederblad

Tak och vägg är målade i rosa Cameo 85, de vita väggarna innehåller ett uns rött, Rose 30, båda från Caparol.

Händelser på väggen

Drömmer du om väggar med paneler, boasering eller speglar? Testa målade väggfält i stället – enkelt att måla, ger snabbt stor effekt och ett pampigt resultat!

Foto: Martin Cederblad

På väggarna blå Palazzo 150 och beige Coelin 70, båda Caparol.

Arsenik i köket

En riktigt bra färgkombination är ren och skär lycka! Som den här stickigt gröna kulören ihop med mustigt vinrött, och trärent mot en varmt gråbeige vägg – mysrys!

Foto: Martin Cederblad

Skåp Ivar, 799 kr/st, Ikea, målade med Arsenic no. 214, Farrow & Ball. Väggen i färg Palazzo 120, Caparol.

Av: Karolina Karlsson Ass: Rebecca Kobus Foto: Martin Cederblad

 

20 hetaste trendfärgerna 2019!

Sköna hem by Caparol är en kollektion med unika, matta och stilsäkra nyanser.

SE ALLA HÄR!

Foto: Martin Cederblad

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av Sköna hem - få 2 skålar från Rörstrand. Läs mer!