Hjälp! Vitt eller färgstarkt?

Jag har några frågor om färg och tapet. Vi har precis köpt en lägenhet och skulle vilja måla/tapetsera lite men kan inte riktigt bestämma oss för hur.

Fråga

Jag tycker egentligen om både ljust (vitt) och väldigt färgstarkt (typ Trica Guild) men känner att jag inte vill välja något som jag blir less på eller ångrar.

I vardagsrummet som är rätt så stort (32 m2) med ett väldigt stort fönster som släpper in mycket ljus samt ljus parkett skulle vi vilja tapetsera en fondvägg och måla resterande väggar.

Vi har fastnat för några Sandberg tapeter: Simon 743-31/ 743-36/743-39 (en silvergrå och en ljusblå ton). Min fråga är nu, vilken färg ska jag välja till de resterande väggarna?

Vi tycker båda om den lite gråsilvriga tonen men är rädda för att vardagsrummet känns kallt om vi målar väggarna i grå-ton.

I sovrummet ville vi också tapetsera en fondvägg Sandbergs Vera 724-24 (rosa) och min fråga även där är vilken färg bör resterande väggar vara?

I hallen sen som är väldigt liten men ljus skulle jag vilja måla en stark färg, som kanske rött (alcro kärlek) eller choklad eller blå. Frågan är, blir det för mycket färg och borde jag lämna hallen vit bara?  

Hur mycket bör man matcha färgerna i de olika rummen??

Maria

Svar

Hej Maria,

Jag tycker att oavsett vilken av tapeterna ni väljer så ska väggarna hållas i en ljus varmt grå ton, tex NCS 1002-Y, alternativt 1502-Y, som fungerar fint till dessa tapeter för att väggarna inte ska bli för kalla med en dragning åt blått. Till sovrummets rosa tapetval så tycker jag absolut att ni ska välja mjukt vita väggar för att tapeten ska komma till sin rätt, NCS 0502-Y.

Hallar är bra ytor att våga släppa lös lite med färg och mönster, tror dock inte att ni ska göra en för stor effekt när man kliver in då vrummets skala blir så pass mild. Men varför inte välja en brungrå ton tex Alcros kulör 2, Mullvad. Fungerar fint till ytornas andra kulörer, ger effekt med inte för mkt.

Eller lägg till en härligt gråturkosblå ton i hallen som binder vidare på vardagsrummets varma gråa skala Alcros 7, Passad.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!