Nu flödar ­färgerna - igen!

Smaragdgrönt, safirblått, bärn-stensorange … Chockrosa, klarblått, solgult och knallrött. I dåliga tider, när tillvaron ter sig beige och grå, klär vi upp våra hem i gnistrande färg.

När svångremmen dras åt ökar kreativiteten. I och med lågkonjunkturen dras vi automatiskt till starkare färger när vardagen känns tung och grå. Normalt väljer vi säkra kort när vi färgsätter och möblerar våra hem. De vanligaste färgerna är vitt, beige, vitt igen – och möjligtvis lite caffelatte och träslag som ek. Och visst kan det vara sobert med ett ljust och stilrent hem, men det kan också bli sterilt och opersonligt. Därför är det med glädje jag konstaterar att färgen har börjat flöda omkring mig, liksom gamla insikter om att färg väcker både känslor och associationer. 

Grönt stimulerar till exempel ungdom, munterhet och harmoni, gult skänker glädje, inspiration och optimism ­medan blått står för trygghet, vision och målsättning. Rött kickar igång energi och kärlek (men står även för fara, så se upp!), rosa får fart på romantiken, äran och vänskapen medan lila representerar självständighet, genialitet och magi.

De tydligaste trenderna pekar just nu mot klara färger, som blå, röda och gula bauhausfärger samt ädelstensfärger som rubin, smaragd, safir, bärnsten och ametist. 

Det är helt enkelt dags att tillföra färg i vardagen! 

Skapa din egen soffkombination med byggbara moduler. Rörberg sektionssoffa finns i olika färger, med stomme av stål och tyg i 100 procent bomull, Ikea.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!