Våga en starkt mönstrad fondvägg!

Jag och min sambo ska nu flytta ihop till en ganska stor etta på 51 kvm. Vi har dock ett litet bekymmer i det stora allrummet, som är kombinerat med vardagsrum.

Fråga

Våga en starkt mönstrad fondvägg!

Jag och min sambo ska nu flytta ihop till en ganska stor etta på 51 kvm. 

Vi har dock ett litet bekymmer i det stora allrummet, som är kombinerat med vardagsrum. 

Alla väggar är för tillfället helt vita och golvet är ett jättefint, ljust parkettgolv. Längs hela långsidan av rummet finns det tre, ganska stora, fönster. 

Måtten är ungefär 3,5 x 6,5 m. Vi har bestämt oss för att köpa en mörkgrå tresits-tygsoffa med schäslong på vänster sida, (schäslongen ska ligga längs fönstersidan), till mitten av rummet.

När vi nu bestämt oss för soffan så vill vi få upp en fondvägg där teven ska vara, samt få färg på de andra väggarna istället för att ha kvar det enkla vita. Vi vill också få in lila och grönt för att ge rummet lite liv och värme. 

Vore väldigt tacksam för svar och tips! 

Carro

Svar

Hej Carro!   

Jag tror att ni ska våga ordentligt med färg och mönster på den ena fondväggen, och en lite mörkare ton på väggen mittemot. Sedan passar det bäst med en ljusare färg på resterande väggar.

Genom att ge de två kortväggarna mer färg så dras rummet ihop lite och blir mysigare och mer inramat.

Titta på tapeten Adriana moss från Designers Guild, som har en mjuk, levande bottenton i grönt samt lite silvriga och lila blommor i sig. Det finns flera liknande alternativ i engelska Colefax & Fowlers kataloger om ni vill ha lite mildare toner i denna skala.

På tapetens motsatta vägg målar du en helmatt, grön fondvägg i Alcro designers kulör 848 Oregano, som stämmer perfekt med tapetens bottenton.

Då dessa väggar nu fått mer färg tycker jag att de andra långväggarna kan målas i en mild, gulgrön, vit nyans, 1. Kalk, som passar bra emot de gröna och lila tonerna.

Jessica

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!