Dukat för höstfest - utomhus!

Än är det inte för kallt att äta middag uotmhus. Vi på Lexington vet hur du snabbt får mysfaktorn på topp - mjuka filtar, värmande ljus och gosiga kuddar är allt du behöver. Här är de ultimata tipsen för en lyckad höstdukning.

Med sina vackra färger och klara luft  är hösten helt underbar - det finns ingen anledning att flytta in så länge det faktiskt går att vara ute. Så varför inte bjuda till middag i det fria? Säg till era gäster att klä sig varmt och ställ till med riktig höstfest!

Pinnstolar passar bra att ha utomhus och ger känslan av att köket har flyttats med ut. Med en kudde på stolsitsen håller du dig varm och skön, välj gärna kuddar i olika mönster, det ger en hemtrevlig och ombonad känsla.

Ett måste för den ultimata höstdukningen är mängder av filtar att svepa in sig i, ha över benen eller att sitta på. Eller varför inte alltihop på en gång? Lexington har flera filtar med olika mönster och färger, det är bara att välja dina favoriter.

Ett tips är att smycka bordet med säsongens växter, blad och annat material. Ta hjälp av barnen att leta fina kvistar och blad, det kommer de att tycka är roligt. Kanske kan ni be era gäster att ta med något från deras egen trädgård?

Vitt porslin är en bra grund att duka med. Då kan du enkelt addera alltifrån dukar och servetter till ljusstakar och vaser i brokiga mönster utan att bordet får ett rörigt och stökigt intryck. Den här klassiska Lexington-duken passar bra ihop med en enfärgad enkel ljusstake, här i grå metall. För det mindre värmeljuset passar den här ljuslyktan perfekt. I den är lågan skyddad mot den ibland kyliga höstvinden.

Vill du ha en mindre duk är den här bordslöparen ett bra alternativ till det mindre bordet. Och föredrar du helt utan duk kan de här blå bordstabletterna i tyg passa bra.

För en mysig och härlig doft, satsa på lyxigt doftljus och diffusers(doftpinnar). Och klart att hunden ska få vara med på festen! Bär uthundsängen och lägg bredvid bordet så har ni ytterligare en glad middagsgäst. Självklart ska hunden också få en filt!

Är du nyfiken på vad som ligger bakom Lexingtons snygga höstkollektion? Här hittar du svaret. Här hittar du även höstens allra bästa gå-bort-presenter och tips på hur du njuter av en härlig höst men behåller sommarkänslan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!