Påskpyssla med mat och gör garanterad succé i påsk!

Visste du att påsken är den största högtiden under det kristna kyrkoåret och firas till minne av Jesu Kristi lidande, död och uppståndelse? Exakt när påsken ska firas har genom årtusenden inte varit en helt okomplicerad fråga, men enligt nuvarande sätt att beräkna påskens olika dagar så infaller påskdagen tidigast den 22 mars och senast den 25 april. (Källa wikipedia.org).

I år är påsken tidig, och påskpyssel, påskägg och påskris står just nu i fokus i många hem. Men även påskmat och dryck av allehanda slag är viktiga detaljer när vårens svar på julafton ska firas. Här är ett annorlunda påskpyssel som förenar påskpyssel och påskmat. Två ingredienser behövs till detta påskpyssel: mat och kreativitet.

blommor_mat0

Extra vacker påsk med blomsterdekorationer av mat

1. Gör en blombukett av frukt till barnen. Vackert att se på och gott att äta. Garanterad succé på alla plan!

blommor_mat1

Bildkälla och recept

2. En extra fin, men inte så mycket mer komplicerad presentation av cruditéerna till påsk kanske? En tulpanbukett av coctailtomater, salladslök och färskost. Använd tandpetare för att hålla ihop tulpanerna.

blommor_mat2

Bildkälla

3. En wrap utöver det vanliga kan man väl lugnt säga. Vem blir inte extra glad av en sådan här presentation? Ett knippe rädise-blommor med sockerärtor som blad.

blommor_mat3

Bildkälla och recept

4. En underbar matpaj, tätt, tätt med rosor av squash och morötter. Kan ett påskbord bli vackrare om denna serveras? Nej, tror inte det faktiskt.

blommor_mat4

Bildkälla och recept

5. Helt sant att detta faktisk är två helt vanliga lökar. Snitta upp dem och ugnsbaka länge på låg värme, och vips har du två pioner eller lotusblommor om du så vill.

blommor_mat6

Bildkälla och recept

6. Tunt skivade och rostade ananasskivor blir vackra blommor till cupcakedekoration.

blommor_mat7

Bildkälla och recept

7. Äppelrosor, ja tack! Speciellt om de som dessa innehåller salt karamell!

blommor_mat5

Bildkälla och recept

 

cecilia-ohrn-byline

Mer påskpyssel på Sköna hem

Duka till påsk – 5 fina teman till påskdukningen (med Ikea som bas)

40 vackra påskägg – du kommer garanterat vilja göra vartenda ett

20 kreativa tips till din påskdukning