"Julen består av kalas med familjen, och kyrkobesök"

Julen för mig består av kalas med familj och släkt. Vännerna får vänta till nyår! En del kyrkobesök blir det också förstås.

Pers julinredning - bilden ovan

Foto: Mikael Dubois

Stol ritad av Josef Frank 1925, 4 900 kr, exklusive tyg, Svenskt tenn. Skrivbord, 9 600 kr, Move möbler. Kruka med reliefmönster, 295 kr, Florisktkompaniet. 

Svepask med röd kant, av Lars Pettersson, 1 395 kr, hög näverburk, av Niclas Hallberg, 2 995 kr, båda från Svensk slöjd. Cocktailglas ur serien Mangold, 130 kr/2 st, Sagaform. Glasfat på fot, 399 kr, Villeroy & Boch.

Choklad från Chokladfabriken och Marabou. Egyptiska tennljusstakar, designade av Edvin Öhrström 1928, 3 950 kr/st, Svenskt tenn. Tekopp med fat, 69 kr, glasstav, 10 kr, båda från Granit. Termoskanna, av Pernille Vea, 649 kr, Menu/Cervera. 

Fågelbord, ritat av Stina Sandvall, 450 kr, Gad. Koltrast Deco bird, i trä, 230 kr, Plan ett. Renskinn, 875 kr, Gamla stans läderhandel. Julgranskulor Isig, 39 kr/6 st, Ikea. 

Tapet Tartan hunting green, 650 kr/rulle, Lewis & Wood/ Gammelträdgården.

Tänk att mamma har blivit så intresserad av att laga mat! När vi syskon var små åt vi mest pannkaka 

och köttbullar. Inte att undra på, för vi satt där och skrek efter mat så snart hon kommit hem. Nu behöver hon funktionella, snygga redskap. Plastskålar, från 145 kr/st, slickepott, 35 kr, allt från R.o.o.m.

Till mig själv köper jag salt- och pepparkar i matt porslin, som alltid kan stå framme, 210 kr/par, Royal Copenhagen.

Vår hund Julia får de dyraste julklapparna. Hon får en boll att jaga, eftersom det bästa hon vet är att springa, 1 295 kr, Posh living. Det nästan pinsamt skrytsamma, men snygga, hundkopplet från Gucci kostar 2 950 kr.

Jag har sagt till min sambo Jonas att jag aldrig mer vill se några nya kuddar i vår lägenhet eller i huset på landet. Våra byrålådor håller på att svämma över av kuddfodral, vi skulle kunna öppna  kudd­fodralsaffär. Men, så kunde jag i alla fall inte motstå dessa! Kudde Isig, 119 kr/st, Ikea.

Matleveransen Singellådan är en bra present till min yngsta bror Andreas. Då vet jag att det alltid finns mat i hans kylskåp, 229 kr/låda, Årstiderna.

Pappa får alltid så nyttiga klappar, men i år tänkte jag ge honom ett passfodral. Det är visserligen bra att ha, men samtidigt lite lyxigt och onödigt. Läderetui, 395 kr, Palmgrens.

Ingen jul utan spel, men allt kan man ju inte köpa i present till sig själv. Min sambo Jonas får därför Chokladmemospelet, 195 kr, Chokladfabriken.

Min bror Mattias och hans fru Jessica ger jag förvarings­lådor, så att de kan hålla ordning på saker och ting. Boxar, från 89 kr/st, Granit. (Bilden i högerspalten.)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Sköna hem + 4 rödvinsglas från Iittala. Köp nu!