7 saker du ska tänka på för att lyckas med ditt stilleben

Ett stilleben kan se ut på miljoner olika sätt, och kan verkligen ge personlighet till ett rum. För att lyckas med ditt stilleben finns det några saker som är bra att tänka på.

Ämnen i artikel:

1. Tänk motsatser

När du skapar ditt stilleben ska du tänka i motsatser. Högt mot lågt, hårt mot mjukt, blankt mot matt, ljust mot mörkt. Ett stilleben ska se levande ut och då krävs det förändring i det.

2. Skapa nivåskillnader

Som sagt, tänk högt mot lågt. För att bygga upp vissa saker i ditt stilleben kan du använda dig av böcker eller fina lådor som podier.

3. Börja längst bak och jobba dig framåt

För att kunna få en bra överblick medan du skapar ditt stilleben är det enklast att börja i bak. Du ser bättre vilka av sakerna som behöver komma fram eller byggas upp på höjden. För att undvika att ditt stilleben ser stelt och tråkigt ut är det också bra att tänka just på djupet, så du inte skapar ett stilleben på längden.

4. Många saker? Tänk samma färgskala

För att ditt stilleben inte ska bli rörigt eller plottrigt är det bra att välja en färgskala, gärna nedtonad, om du har många saker. Generellt sett är det härligt att ha ett stilleben som går i en nära färgskala med några detaljer i en eller två färger som sticker ut.

5. Addera liv

Blommor eller gröna kvistar passar utmärkt i ett stilleben. Få in något levande så förhöjs ditt stilleben. Även ljus fungerar här om du inte är sugen på växter.

6. Ha med favoritdetaljer

När du skapar ett stilleben kan du absolut ha med moderna saker, men se även till att ha några personliga favoritdetaljer med. Det kan vara en porslinsprydnad du ärvt av din farfar, eller ett minne från någon resa till exempel.

7. Rama in

Om du bygger ditt stilleben på en bricka ramas allt in och det är lättare att få det att hålla ihop. Om du skapar ett stilleben i köket är det fint att ställa det på en snygg skärbräda eller ett serveringsfat.

Lär dig inreda med feng shui

Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare! 

I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran

30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!

Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!

 .

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 300 000 andra - läs Sköna hem! Se erbjudande!