I streamingens tidsera har du kanske inte stor användning av dina gamla cd-skivor som troligen står och samlar damm i hyllan. Har du tänkt på att du istället för att slänga eller ge bort dem kan förvandla dem till väggpynt? Såhär skapar du finaste väggdekorationen i tre lätta steg.

Du behöver följande:
En  gammal CD
En akrylfärg
En blyertspenna
En skruvmejsel

 

supplies-1
Bildkälla

 

Gör så här: 

1. Måla först din CD-skiva i valda färg på metallsidan och låt den torka. Visst tycks skivspelandets dagar definitivt vara över på många håll, MEN se ändå till att det är en skiva som du verkligen aldrig vill spela igen. För säkerhets skull. För efter några lager akrylfärg så är skivans ursprungliga uppdrag officiellt avslutat.

1bild

Bildkälla

 

2. Ta sedan blyertspennan och rita ett mönster som du vill se på din väggprydnad. Du kan göra det precis så lätt eller komplicerat som du vill.

3
Bildkälla

 

3. Med hjälp av spetsen av en skruvmejseln kan du sedan skrapa bort färgen utefter det mönster du markerat. Om du har tid och tålamod kan noggranna mönsterdetaljer verkligen lyfta din väggprydnad. Se bara till att inte skrapa för hårt.

4
Bildkälla

 

Och tadaaa! Såhär superfint kan det det bli!

5

Riktigt effektfullt blir det om du målar flera skivor i olika mönster och hänger dem bredvid varandra och skapar ett litet galleri av läckra väggprydnader.


6
Bildkälla

 

Tack för inspiration och bilder, användaren Swapnal på sidan Instructables!

 

 

Spara