Julpyntat och klart – "nu jäklar är det jul!"

Det här hemmet hoppar över traditionella röda kulor i julgranen. I tvåan i Göteborg, byggd 1870, är det originaldetaljernas charm, och de unika prylarna och ljus i alla former som sätter julstämningen.

Vardagsrum

Safaristolar av Børge Mogensen och kuddar från Afroart. Pläden är Pia Walléns Crux. Soffbord från Piero Lissoni, med ljusstakar och en kopparkruka, från Floramor & krukatös, ovanpå. På bordet i vänster hörn står en lampa med "skärm" av Tord Boontjes Garland.

Matplats

Bord, stolar och pallar av Alvar Aalto, taklampan är Poul Henningsens Charlottenborg. Ljusstakarna Liljan från Ystad metall, köptes på Tradera. Guldgula Hortuskrukor från Svenskt tenn.

Julgran

Granen är pyntad med origamifigurer från pnil.se.

Dekorativ papperskrans från Afroart.

Foto: c

Eames Rocking chair för Vitra framför brasan. Fågeltallrikarna på väggen är loppisfynd, ljusstakarna på kaminen är gjorda av Marianne Giorgi, stjärnan på väggen är en vikt tumstock.

Sovrum

Specialbeställd ljustaval med julbudskap från pnil.se. Takmobilen från Artilleriet. Taklampa Pia, Gärsnäs. Spånkista från loppis. Byrå Snö från Asplund. Kuddar från Afroart, Missoni och Mulberry. Pläd Mulberry. Ulltofflor från Afroart. Kruka av Monica Förster för Skultuna, med rumsgran. Skrivbordsstol signerad Eames för Vitra.

Kök

På köksbänken står delikatesser från Fratelli Gridelli.

Detaljer

Publicerad i Sköna hem, 2014.

Inspirerad? Läs också:

Lantlig och mysig jul i torpet

Stämningsfullt och traditionellt – här vill man fira jul

Katter vs julgranar – julens galnaste klipp!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!