Om du ska flytta till ett boende som är mindre än vad du bor i nu säger det sig självt: Du måste rensa och göra dig av med vissa saker. Här är tre saker du ska tänka på i processen!

1. Planera

Ge dig själv tid att bestämma vilka föremål som är viktiga för dig, och planera noga hur ditt nya ställe kommer se ut. På så vis slipper du slösa tid och energi på att flytta med saker som ändå inte kommer få plats. Var inte rädd för att starta om helt. Det nya boendet är en chans att testa en helt ny stil än vad du hade i ditt förra hem.

2. Njut av processen

Att rensa och göra sig av med saker kan låta jobbigt eller kanske till och med läskigt. Men ibland kan det vara så att man ogillar idén av processen mer än själva processen i sig själv. Förutom att få en överblick i vad du faktiskt äger kommer du också lära dig hur mycket du också klarar att leva utan.

3. Ta din tid

Det tar längre tid än vad man tror att skala ner på sina tillhörigheter. Sätt av den dubbla tiden av vad du tror det kommer att ta – och om det går snabbare än så har du tid över till annat. Som att packa ihop det du kommer ta med dig till det nya hemmet.

Maxa vinsten när du säljer!

  • 8 filmer där inredaren Andrea Brodin stylar ett hem inför försäljning
  • Checklistor för hur du själv ska göra – rum för rum!
  • Bästa homestyling-knepen: möblering, detaljer + sista-minuten-tips
  • (Kursen funkar lika bra för dig som bara vill få lite fint hemma!)