5 saker att göra för att hemmet ska se fint ut på några minuter

Det är såklart allra roligast om ens hem är rent och fint när man får främmat. Men ibland kanske dina vänner ringer när de redan är påväg, och då får man ta till några små knep för att hemmet ska se fint ut.

Ämnen i artikel:

Släpp in mer ljus under dagen och dimma ljuset på kvällen

Är det dagtid? Dra upp persiennerna, dra isär gardinerna och försök få in så mycket dagsljus som går. Det kanske känns som om att mer ljus avslöjar ett mindre städat hem, men naturligt ljus gör faktiskt att allt känns lite finare och fräschare. Är det kvällstid? Gör det motsatta. Släck taklampor och fokusera på att få ljus från mindre lampor och levande ljus istället.

Göm undan saker

I normala fall ska man inte gömma saker i lådor och korgar, utan hitta en egen plats till det – eller slänga. Men om man bara har några minuter på sig är det okej att trycka ner tidningar i en låda eller slänga in alla filtar i hallgarderoben.

Ställ allt på sin plats

Har fåtöljen flyttat sig alldeles för lång från soffbordet, eller står kökspallen helt plötsligt i hallen? Ställ allt där det ska stå, fluffa upp soffkuddarna och lägg ihop alla böcker i en fin hög. När saker står där de ska känns hemmet genast mer iordning och städat.

Damma bort synligt damm

Har du en matta som är som en magnet för dammråttor, eller är det en hörna i vardagsrummet som alltid verkar dra till sig damm? Damma av det värsta, synliga, dammet.

Få hemmet att dofta gott

Har du en god doftsprej hemma? Spreja lite lätt i varje rum så det doftar fräscht. Om du inte har en doftsprej kan du tända ett doftljus! Det tar lite längre tid för ett doftljus att sprida sin doft i alla rum, så börja med den här punkten i så fall.

Sätt färg på väggarna

• Lär dig vilka känslor du kan frammana med färger.

• Du får checklistorna som hjälper dig att hitta rätt kulör.

• Du får bästa tipsen av Hildur Blad, inredare och färgexpert.

Läs mer och beställ HÄR.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som över 300 000 andra - läs Sköna hem! Se erbjudande!