5 sätt att städa smartare (då blir det roligare också!)

Nästan ingen gillar att städa. Ändå måste det göras förr eller senare, så varför inte försöka göra det på ett nytt och lite roligare sätt? Här kommer 7 smarta knep som kommer få dig att längta efter nästa städning ;)

En förebild när det gäller att få städandet att bli en lätt som en lek är självklart Pippi. Vem som sett hennes filmer i vuxen ålder har inte tänkt "om jag ändå hade gjort sådär". Well, varför inte?

1. Skura med mopptofflor

Bildkälla

Hur smart är inte detta? Om du vill boosta det lite extra kan du ta med dig en spayflaska med lika delar vitvinsvinäger och vatten och spraya framför dig medan du hasar dig igenom huset. Dessa geniala tofflor finns att köpa på nätet, men vill du inte ha såna funkar det att ta på sig ett par bra absorberande sockor och göra samma sak!

2. Damma med tejp

Bildkälla

Vanlig packtejp är perfekt för att fånga damm på ställen som kan vara svåra att komma åt med trasa. Det lätta klistret förstör inte möblerna, men tar med sig damm och smuts när du lossar den!

3. Ta bort fläckar med raklödder

Bildkälla:iStockPhotos

Det här gör det kanske inte nödvändigtvis roligare, men det är ett effektivt sätt att få bort fläckar! Har du inte "riktig" fläckborttagning hemma, så prova med lite raklödder. Det lyfter upp fläcken till ytan och gör den lättare att ta bort sedan.

4. Damma lampskärmar och gardiner med klädrollern

Bildkälla

Klädrollern är bra till så mycket annat än kläder! Alla textilier i hemmet går lätt att fräscha upp med en rollning. Och dessutom är den en räddare i nöden för alla föräldrar.

5. Tvätta persiennerna med en gammal strumpa

Bildkälla:iStockPhotos

Smutsiga persienner sänker intrycket i hela rummet. Och de kan vara svåra att rengöra, tills nu ;) Allt du behöver göra är att blanda in lika delar vitvinsvinäger med ljummet vatten och ta på en socka på handen, doppa den i blandningen och stryk över persiennerna. Rent!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!