7 misstag du gör när du dammsuger (det blir renare om du gör rätt!)

Gör rätt när du dammsuger och få ett skinande rent resultat!

1.Du väntar med dammsugningen tills du ser smutsen

Ta inte fram dammsugaren först när dammråttorna börjar anfalla. Damm och partiklar samlas på golven hela tiden och en yta kan vara smutsig trots att den ser ren ut med blotta ögat. Försöka att hålla efter kontinuerligt istället, det gör både hemmet renare och dammsugningen smidigare när den väl sker.

2. Du väntar för länge med att byta dammsugarpåse

Ja, vi vet – det är lika tråkigt somkompliceratatt byta och köpa dammsugarpåsar. Men det gör faktiskt skillnad när du dammsuger. En överfull påse försämrar dammsugarens uppsugningsförmåga och ger ett sämre städresultat.

3. Du är för snabb

Låt dammsugningen få ta lite tid. Om du far fram som en virvelvind med dammsugaren över golvet hinner munstycket inte suga upp smutsen ordentligt och städresultatet blir därefter.

4. Du struntar i svåråtkomliga ställen

Det finns en anledning till att det följer med olika verktyg till dammsugaren – och det är att de fyller olika städfunktioner. Även om du inte använder alla verktyg varje gång du dammsuger, försök göra det med jämna mellanrum. Även lister, hörn och andra svåråtkomliga utrymmen behöver städas så att damm och smuts inte gror in sig. Har du tappat bort dina verktyg? Här kan du se hur du enkelt kommer åt i springor ändå – med hjälp av en toalettrulle!

5. Du anpassar inte dammsugaren efter underlaget

När du dammsuger mattor, se till att du ställer in "mattläget" på dammsugarmunstycket så att borsten fälls in. När du sedan ger dig ut på golvet – fäll ut borsten igen.

6. Du dammsuger bara i en riktning

Och på tal om mattor: dammsug kors och tvärs över mattorna. Om du bara dammsuger i en riktning missar du lätt smuts som gömmer sig i sömmar och vrår i mattan.

7. Du dammar efter att du dammsugit

När du dammtorkar dina möbler virvlar du upp damm. Allt fastnar dock inte på din vippa eller trasa utan faller till golvet. Dammsug därför efter att du har dammat, annars blir jobbet snabbt ogjort.

Källa: Housebeautiful.com

Psst! Vill du läsa mer sånt här? Gör som över 57 000 andra och gilla Sköna hem på Facebook så missar du inga tips!

Mer städning på Sköna hem

Så rengör och desinificerar du din skärbräda på bästa sätt

10 djur som gillar dammsugning mycket mer än vad du gör :-)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!