7 smarta sätt att använda udda strumpor i hemmet

Det kan på riktigt inte finnas något enda hem som inte har en korg med udda strumpor i garderoben. Kanske dyker makan upp så småningom, men oftast är den där korgen bara en påminnelse om ett högst irriterande fenomen. Därför har vi satt ihop den här listan med smarta användningsområden för udda strumpor. Smart va!

1. Skopåsar

Udda sockor är perfekta att ha till hands när du ska resa. Använd sockorna istället för skopåsar, och det funkar speciellt bra till barnskor (som ju också har en tendens att bli så mycket smutsigare än vuxenskor).

LÄS OCKSÅ: 6 saker du borde städa varje vecka (har du tänkt på nattduksbordet?)

2. Lavendelpåsar

Gör doftpåsar av udda sockor. Klipp så stora påsar du villa ha, fyll med torkad lavendel och knyt ihop med ett snöre. Lägg lavendelpåsarna i linneskåp och på andra ställen du vill ha väldoft.

3. Städa bort spindelväv

Trä en udda socka på ett långt kvastskaft för att få bort spindeldamm från hörn och taklister.

LÄS OCKSÅ: 9 ställen alla glömmer att städa (jodå, du kommer känna igen dig!)

4. Skydda golvet när du möblerar om

Udda sockor är perfekta att trä på bordsben, soffben och sängben om du ska möblera om och är rädd om dina golv. Bara att dra och släpa för glatta livet utan risk för att repa parketten.

5. Damma växter

Att damma av växter kräver försiktighet för att inte förstöra bladen. Trä en udda socka över näven, lätt fuktad om du vill, dra sedan försiktigt över bladen och dammet är ett minne blott.

6. Skydda ömtåliga saker

Är du i flyttartagen, spara så många udda sockor du hinner, och använd sedan skydd runt ömtåligt glas och porslinsgods. Men även om du inte ska flytta så funkar sock-tricket på samma sätt när det kommer till jul- och påsksaker som ska stuvas undan för säsongen.

7. Damma persienner

Har du persienner som hänger utanpå fönster så är en udda socka det perfekta sättet att damma mellan lamellerna. Trä sockan på handen och dra över alla lameller. Snabbt, effektivt och smidigt!

LÄS OCKSÅ: 9 enkla vanor att ta efter personer som aldrig behöver storstäda

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!