8 städtips som kommer underlätta vardagen för alla föräldrar

Vi vet... det kan kännas meningslöst att ens försöka ha lite ordning hemma de första fem åren som förälder. Men någonstans i den glittriga playdough-tunneln så finns en strimma hopp. Här kommer ett gäng tips som underlättar livet avsevärt.

Problem 1: Kiddot har fått tag på en permanent penna och gått loss på golvet

Bildkälla och källa

Lösning: Tandkräm! Det är sant. Ta lite tandkräm på fläcken och torka bort pennan med en micofibertrasa. Tyvärr är "avtorkandet" inte riktigt lika lätt som det låter, prova snarare att gnugga som en galning. Men färgen försvinner!

Problem 2: Kiss på madrassen

Bildkälla

Lösning: Alltså, bikarbonat är bra för så mycket! Till exempel om du vill göra en hemma-kemtvätt. Häll rikligt med bikarbonat över madrassen och låt verka en halvtimme – dammsug sedan. Gör likadant med andra sidan. Bikarbonatet suger upp fukten i madrassen och hjälper också mot dålig lukt.

Avslutningsvis kan du gå på själva fläcken med galltvål, massera in galltvålen i cirkulerande rörelser över madrassen och låt verka i 15 minuter, upprepa om det behövs. Badda sedan av löddret med en fuktig svamp och torka med hushållspapper.

Problem 3: Jag är trött på att trampa på lego

Bildkälla

Lösning: Kaoset av småplotter, som liksom förökar sig för varje minut kan driva alla föräldrar till vansinne. Ett enkelt sätt att få upp oredan är att helt enkelt sopa upp smådelarna.

Problem 4: Barnet har varit sjukt och leksakerna måste saneras

Bildkälla

Lösning: Allt som inte har batterier eller sladd kan tvättas av i diskmaskinen! Snabbt och smidigt. Har du ingen diskmaskin kan du lägga leksakerna i en tvättpåse och tvätta dem i vanliga tvättmaskinen.

Problem 5: Barnens skor behöver fräschas upp

Bildkälla

Lösning: Borsta dem! Inte på det vanliga sättet, med skokräm och skoborste – nejnej. Med tandkräm och tandborste blir de mycket finare :)

Problem 6: När kidsens tangentbord och spelkonsoller blir förstörda av smått skräp

Bildkälla

Lösning: Slaim! Kanske är det här det bästa sättet att motivera barnen att rengöra sina grejer. Med slaim kan man fånga upp det mesta som inte går att nå annars. Dessutom kan du göra det själv med bara vatten, potatismjöl, olja, glycerol och lite karamellfärg. Vill du veta exakt hur, kolla här!

Problem 7: Svettfläckar på vita kläder

Bildkälla: iStockPhoto

Lösning: Det är ju något speciellt med tonåringar och deras armhålor ;) Men med citron kan du lätt få bort svettfläckar på vita kläder. Gnid fläcken mot en citronskiva och häll sedan på en matsked salt. Gnid sedan tyget mellan fingrarna lite, skölj av och tvätta sedan plagget som vanligt.

Problem 8: Det j*kla glittret

Bildkälla

Lösning: Hur söta är inte de små förskolebarnen när de kommer hem med en egenmålad liten korg som sedan dränkts i glitter? Det är inte riktigt lika roligt att hela hemmet (och även du själv) glittrar en timme senare. Bästa sättet att få upp det är med en helt vanlig klädroller!

Kolla in Buzzfeed's lista för fler föräldratips!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!