Bli kvitt de äckliga lukterna (busenkelt!)

Har du lite ättika, tidningspapper eller kaffe hemma? Bra, då kan du ge ditt hem en doftförvandling!

1. Toalettstolen

En inrättning i hemmet som kanske oftare än andra kräver en doftmetamorfos. Häll en skål vinäger i toalettskålen och låt stå i tio minuter. Skrubba sedan ordentligt och spola. Ta-da! 

2. Mikrovågsugnen

När mikron (och din näsa) behöver lite extra omtanke är citronen en räddare i nöden. Lägg en skiva citron i en skål med vatten, sätt på mikron och låta det koka en stund. Torka sedan ur.

3. Frysen

Häll torr kaffesump i en ren strumpa och låt den bo i frysen någon dag. Eventuella mustigare odörer försvinner!

4. Kylskåpet

Halvera en citron och placera i kylskåpet för att få bort lukter. Du kan även ta bikarbonat eller ättika på svamp och skrubba alla sidor och hyllor. Tvätta sedan rent med en våt svamp.

5. Matlådor

Luktar de även om du har diskat de upprepade gånger? Knyckla ihop lite tidningspapper och lägg det i lådorna. Du kommer ha en luktfri låda inför nästa användning!

6. Sopbehållare

Tidningspapper är din vän även här. Bikarbonat i all ära, men hopknycklat tidningspapper befriar lika effektivt från lukt. Tips! Testa även att ha tidningar i gamla skor!

7. Lakan/kläder

Verkar sängkläderna ansatta av en aldrig sinande unken lukt, trots tvättar? Unna dem ett bad i vatten och ättika. Tvätta sedan och vädra. I förebyggande syfte är det bra att öppna fönster och vädra (så ofta som möjligt), och tvätta kuddar och täcken var tredje månad.

8. Tvätt/diskmaskinen

Häll ättika i facket för tvättmedel/diskmedel och kör utan tvätt/disk på snabbprogrammet så ska den dåliga lukten försvinna!

9.Gamla möbler

Med små skålar med ättika i lådorna får du bort unken lukt i gamla möbler, så som byråer och garderober. Låt stå minst en natt!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!