Foto: iStock

Bikarbonat och ättika gör dina handdukar fräscha på ett kick!

Handdukar, och framför allt lite tjockare badlakan har en tendens att anta en lite sunkig doft hur mycket de än tvättas. Men misströsta inte – tvätta dina handdukar i bikarbonat och ättika och de kommer återfå sin forna fräschör!

Tvätta dina handdukar i bikarbonat och ättika då och då för att fräscha upp dem. Handdukarna kommer inte lukta ättika, utan ättikan gör att den där sunkiga doften försvinner, och kvar är en fräsch och garanterat ren handduk. Ättika gör handdukarna fräscha, och bikarbonat gör att de återfår sin fluffighet.

LÄS OCKSÅ: Bikarbonat i trädgården – effektivt till allt från mördarsniglar till utemöbler

Tvätta handdukar i bikarbonat – så gör du

Du behöver:

Ättika

Bikarbonat

Gör så här:

1. Tvätta badlakan och handdukar i 60 grader med 2,25 dl ättika i tvättpulverfacket.

2. När maskinen är klar låter du handdukarna ligga kvar och kör samma program igen, men den här gången med 1 dl bikarbonat i tvättpulverfacket.

3. Kör därefter handdukarna i torktumlaren tills de är helt torra, alternativt häng upp på tork.

Fakta bikarbonat

Bikarbonat med dess höga pH-värde är extremt effektivt till rengöring och mot dålig lukt i hela hemmet.

Bikarbonat ska dock ej förväxlas med bakpulver. Bikarbonat är bra mycket effektivare. Bakpulver är nämligen en blandning av bland annat bikarbonat. I bakningssammanhang är effekten den dubbla hos bikarbonat, det vill säga det går 1 tesked bikarbonat på 2 teskedar bakpulver.

Bikarbonat finns att köpa i storpack, så en bra idé kan vara att införskaffa bikarbonat i storpack, det gör din städning effektiv och miljövänlig, men mindre kostsam än att hålla på med olika kemikaliebaserade rengöringsmedel.

Källa

LÄS OCKSÅ: Bikarbonat – 13 sätt att städa med bikarbonat (billigt och effektivt)

Vill du se mer sånt här? Följ Sköna hem på Facebook för mer smarta tips och inspiration!

Spara

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Sköna hem + 4 rödvinsglas från Iittala. Köp nu!