1 av 3 Foto: Ulrika Andåker (Colorelle)
2 av 3 Foto: Shutterstock
3 av 3 Foto: Shutterstock

Knepet som får dina ljus att brinna långsammare och räcka längre

Ju längre in på hösten och vintern vi kommer desto mörkare är det och levande ljus blir ett måste. Men stearinljus går åt snabbt. Med det här smarta tricket kan du slippa fylla på ljusförrådet stup i kvarten!

Låt helt enkelt ljusen ligga i frysen i ett dygn innan du tänder dem. Frysta ljus brinner långsammare och tenderar dessutom att rinna mindre. Var dock lite försiktig när du fryser in ljusen då vissa sorter kan spricka av den låga temperaturen.

LÄS MER: Bästa knepet för att få mässingsljusstakarna att blänka igen

3 fina ljus som brinner länge!

1. Klassiskt blockljus

För ett arrangemang som ska kunna stå framme länge, välj ett stort blockljus med lång brinntid. Hos Granit hittar vi de här fina stearinljusen, 35 centimeter höga, utan palmolja och med en brinntid på upp till 100 timmar. Psst! Ställ ljusen med minst 10 centimeter mellanrum. Blir veken för lång kan lågan börja fladdra och sota, klipp bara ner den några mm så brinner den fint igen. Läs mer och köp här.

Foto: Granit

2. LED-ljus med timer

Med ett LED-ljus kan du njuta av en mysig känsla utan att behöva passa dig för varma lågor. Det här LED-ljuset från House Doctor är 12,5 centimeter högt och både känns och ser ut som ett riktigt ljus men är gjort av paraffin och går på batteri. En inbyggd timer stänger av det efter 5 timmar. Läs mer och köp här.

Foto: House Doctor

3. Doftljus

Ett doftljus sprider härlig stämning hemma och är samtidigt en vacker inredningsdetalj. Det här fina ljuset från Lexington heter Holiday Sweet Fig och kommer i en snygg glasbehållare med lock av trä. Brinner i upp till 45 timmar. Läs mer och köp här.

Foto: Lexington

LÄS MER: Doftljus – så hittar du en doft som passar ditt hem
LÄS MER: Så får du bort jobbiga stearinfläckar

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!