1 av 2 Foto: Shutterstock
2 av 2 Foto: MAGNUS SELANDER

Bästa knepet för att putsa mässingsljusstakar

Det finns många sätt att putsa mässingsljusstakar, mer eller mindre effektiva. Vissa använder ketchup eller aluminiumfolie, andra bikarbonat och ättika. Här tipsar vi om det garanterat bästa sättet, som i ett nafs får dina mässingsljusstakar rena och glänsande!

Putsa mässingsljusstakar kanske inte ligger på högsta prion när det kommer till hushållsgöromål. Bland annat för att det är lite meckigt kanske? Men vi har hittat det bästa och snabbaste sättet att putsa mässing, garanterad succé och med strålande resultat.

Det bästa med detta sätt är att du på en och samma gång blir av med gammalt stearin och den gröna beläggningen som ofta uppstår på äldre mässingsljusstakar. Hur gör man det på bästa sätt utan att repa mässingsljusstaken med ett vasst föremål?

Testa detta tips med hett vatten, hur enkelt som helst, tar nästan ingen tid i anspråk och det bästa av allt, resultatet ser helt nyputsat ut – utan putsmedel!

Gör så här:
Pilla bort så mycket stearin som du kan från ljusstaken.
Koka upp vatten och doppa sedan ljusstaken i vattnet.
Putsa sedan mässingen med en svamp. Klart! Se hur enkelt det är i klippet nedan. 

LÄS MER:
Putsa koppar med ättika och salt – strålande resultat 

Så ofta bör du tvätta dina lakan och handdukar (du gör det nog för sällan...) 

Så rengör du mikrovågsugnen med citron 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!