Så gör du en julkrans till dörren (med hjälp av en springform!)

Att göra en julkrans till dörren själv är faktiskt inte så svårt som man skulle kunna tro. Speciellt inte när man hittar genvägarna. Som detta himla smarta tipset – en springform!

Plötsligt blir det enkelt att göra en egen julkrans!

Foto: Lisa Thornberg

Utseendet och vilka kvistar du vill ha i din julkrans är upp till dig. Det funkar med vad som helst som du tycker hör julen till. Just i denna julkransen använder vi gran och eucalyptus. Men det blir minst lika fint med tuija, buxbom eller enris tillexempel. Titta på filmen för att se hur du binder en julkrans med hjälp av en springform.

Så gör du en julkrans

 

Springformen gör det så mycket lättare att forma julkransen, än om man gör den på fri hand. Och det vi bygger här är själva grunden. När du tar julkransen ur formen kan du fortsätta att binda den tjockare om du vill det, och dekorera den. Dekorera din julkrans med allt från sidenband till kottar och röda bär.

God Jul önskar Sköna hem! 🎅

PS) Vill du lära dig binda julens vackraste kranar tillsammans med en florist? Läs mer här om Allt i hemmets julkrans-event den 21 november.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!