1930-tal på Häringe slott

Kavaljersflygeln på Häringe slott strax norr om Nynäshamn, där just manliga gäster inackorderades förr, har fått ny inredning i 1930-talsstil. 

En flirt med något mjukt i blicken som för tankarna tillbaka till tiden då slottet ägdes av makarna Wenner-Gren, och då det ofta arrangerades glassiga, ibland på gränsen till skandalösa tillställningar. Design- och kulturallt-i-allon Pontus Djanaieff har fått fria händer i flygelns sviter som namngivits efter dåtidens jetset.

Här hittar man bland andra Kreuger- och Jussi Björling-sviten och ett rum inspirerat av komikern/skådespelaren Danny Kaye. Antikt och secondhand blandas med nytillverkat. Sviten namngiven efter Paul Fejos – mannen med en lika brokig som spännade bakgrund som krigspilot, scenograf i Hollywood, filmare i Europa och sedermera antropolog – var en utmaning.

– Jag har försökt hålla mig kring tiden men samtidigt gjort det trevligt för vår generation. Att bo på hotell handlar om att bli underhållen också! Det ska vara roligt och kännas unikt. Jag har slösat med textil och tapetserat badrummen också även om det mötte visst motstånd, säger Pontus Djanaieff med ett skratt. Pris från 2 500 kr för ett dubbelrum inklusive frukost.

Häringe Slott

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!