Antikt och nytt, stramt och mjukt, milt och skarpt. Det arkitektritade funkishuset är inrett med modern fingertoppskänlsa.

Det arkitektritade funkishuset är putsat och på 180 kvm. Huset är ritat av arkitekten Akke Zimdal och stod klart 2008. Ägarnas önskemål var ett energisnålt hus med en öppen planlösning, en trädgård som var lätt att sköta och ett stort utedäck.

På entrévåningen går vardagsrum, kök och matplats i ett. Men det är byggt i två nivåer så man måste gå ner två trappsteg för att komma till vardgsrum och matplats.  Köket från Poggenpohl är funktionellt med lagom mycket skåp och ett stort skafferi. Spisen vetter ut mot matplatsen. Låga fönster mellan skåp och bänkskiva släpper in trevligt ljus.

På övervåningen ligger sovrummen, samt en stor rundad balkong vilket ger en mjuk linje till husets annars strama linjer.

Matrum

Matsalsbordet i mahogny är ett auktionsfynd från Danmark. Stolar Ikea och indisk vintagepläd, Mirre & co. Taklampa Skygarden från Flos. Mattan är en semiantik turkisk trasmatta. På väggen till vänster målning av Christin Björk, blått skåp arvegods. På bordet står en samling ljusstakar från bland annat Mirre & co.

Detaljer

Champagneskålen från Day home är fylld med torkade hortensior. Tennbrickan är köpt på auktion och karaffen i en antikaffär i London.

Kök

Den turkosa lampfoten är ett fynd från loppis i Barcelona.

Barstolar från Moooi. Köksinredning från Poggenpohl.

Vardagsrum

Vit soffa från Ikea kompletteras med två howardfåtöljer från NK. Stor zebramatta , Gant home, och betongbord från MBJ design. Sidobord, formgivet av Eileen Grey. Bordslampa Rabbit från Moooi. På väggen konstverk av Christin Björk.

Hall

I entrén ligger ett vackert kalkstensgolv. Det lilla skåpet med marmorskiva är ett auktionsfynd. Skinnstol från holländska designern Piet Boon.

Sovrum

Det lilla sminkbordet i sovrummet är omklätt i ett ljuvligt toiletyg.

Publicerad i Sköna hem nr 10, 2013.