Inred med vackra trädetaljer

50-talsradhuset ger ett oansenligt intryck. Men innanför dörrarna finns ett anslående hem med utvald design.

Det grönskande, lummiga radhusområdet byggdes omkring 1950 och ritades av arkitekt Stig Ancker som tillhörde ett av landets ledande arkitektkontor, Ancker-Gate-Lindgren.

Radhuset är 180 kvadratmeter i två plan, med inredd källarvåning.

Groventrén där källartrappan har fått behålla sitt råa betongutseende, och trappräcket är målat med matt svart färg. Sido/soffbordet är i palisander ritat av Johannes Andersen på 60-talet. Lampa, Ikea. Mot väggen står ett tryck från inspelningen av Jonas Åkerlunds långfilm, Spun av Max Modén.

I det totalrenoverade radhusets källarvåning finns bland annat groventré, spa-del, tvättstuga, förråd och kontor. Art déco-skrivbordet på kontoret användes tidigare som matbord. Italiensk karmstol, 1940-tal. Lamporna med ananasformad fot är köpta i Spanien.

I sovrummet ryms en säng från Le Grange och platsbyggda garderober mittemot sängens fotände. Klädbetjänt designad av Gabriella Gustafsson i begränsad upplaga för Design house Stockholm. Matta och golvlampa, Ikea. Mobil från designtorget.

Femtiotalssekretären är friskt matchad med en spansk 1980-talsstol som en gång såldes av Nordiska galleriet. Lampa Dis inredning.

Karmstolen i förgylld brons och skinn är italiensk nyklassicism från 1940-talet. Golvlampan i mässing är schweizisk. Byrån i teak är ett gesällprov från 1950- eller 60-talet. På byrån, retroljusstaken BMF nagel i många moduler.

Publicerad i Sköna hem nr 6, 2012.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + grå pläd och två ljuslyktor Köp nu!