Återställd nyklassicism

En utmaning, men en av de roligaste saker vi gjort, säger paret som lät renovera och återställa den mäktiga villan från 1924.

Att renovera och möblera ett hem är alltid en utmaning, och oftast en lång och spännande väg att vandra. Är huset dessutom på imponerande 700 kvadratmeter med fyra våningar att att förädla och inreda – ja, då är det inte alla som sporras av uppgiften.

– Visst var det en utmaning, men en av de roligaste saker vi gjort, säger paret som för något år sedan kunde flytta in i sitt nyrenoverade hem.

Huset som är byggt 1924 räknas som nyklassiskt och ritades av arkitekten Ernst Stenhammar till sig och sin familj. Han var aktiv från förra sekelskiftet, och bland arikitektens arbeten i Stockholm märks Grand hotells vinterträdgård, Centralpalatset vid Tegelbacken liksom det stiliga kontorshuset Myrstedt & Stern i hörnet Norrlandsgatan och Kungsgatan.

Sovrum

Foto: copyright Pernilla Hed
Foto: copyright Pernilla Hed

Matrum

Foto: copyright Pernilla Hed

Hall

Foto: copyright Pernilla Hed

Publicerad i Sköna hem nr 13, 2012.

För mer inspiration

Sovrum

Vardagsrum

Badrum

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!