Foto: Jonas Gustavsson

Betong och mässing den röda tråden i vindsvåningen

Varmt och ombonat med mustiga färger, mörka väggar och mässing, samtidigt avskalat med detaljer i rå betong. Vindsvåningen i Vasastan tog fyra år att renovera. Här är resultatet.

Vardagsrum

Svart soffbord med mässingskant, Ulf Scherlin/Länna möbler. Mattan är arvegods, Mohairpläd, Foxford. Kuddar i ikatmönster, Lidby living, blommig kudde, Ateljé alt. Matbord i marmor med mässingunderrede, Invanity. Stolar i skinn från Dis. Takkronan i muranoglas är köpt i Italien.

Foto: Jonas Gustavsson

Vardagsrum

Fondväggen är blåsvart, och dörren till badrummet en hög, dold skjutdörr. Målningen är av modedesignern Ewa i Walla. Kuddar; How kudd you, sammetspläd med digitaltryck i rutmönster Ansient tartan, Mulberry home/Frank & cordinata. Soffbord med mässingskant, Ulf Scherlin/Länna möbler.

Foto: Jonas Gustavsson

Mörkt målade väggar

Skinnstol, Dis. Litet sidobord med mässingskant, Ulf Scherlin /Länna möbler. Bordslampa, KH 1, Konsthantverk. Zebraskinn från Sydafrika.

Foto: Jonas Gustavsson

Sovrum 

Djuphäftad sänggavel, överkast och taklampa, Dis. Nougat– och korallfärgade sängkläder i satinbomull, Ateljé alt. Sammetspläd med digitaltryckt rutmönster Lomond velvet, Mulberry home/Frank & cordinata.

Foto: Jonas Gustavsson

Barnrum

Rosamålad stilbyrå och rosa sidengardiner. Lampa och spegel är arvegods.

Foto: Jonas Gustavsson

Badrum

I det lilla badrummet är väggen av rå betong. Mässingsplåt döljer tvättmaskin och rör. Förvaringsboxar i svart skinnimitation, By Leonnie, frotté, Balmuir.

Foto: Jonas Gustavsson

Fler inspirerande hem på Sköna hem:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!