Vita patriciervillan med ljuvlig glasveranda (och färgsprakande rum)

Patriciervillan i Skåne är en riktig dröm. Komplett med fina detaljer, kakelugnar och en ljuvlig glasveranda. Dessutom är den till salu....

Patriciervilla har fått sin benämning från den politiska överklassen i det Romerska riket, patricier. Patriciervillor uppfördes under mitten av 1800-talet till början av 1900-talet till medlemmar av den tidens överklass, företagare, advokater och läkare. Byggstilen inspirerades av renässansens och barockens ofta överdådiga utsmyckningar. Antalet patriciervillor minskade dock runt 1930-talet då funktionalismen gjorde sitt intåg i Sverige. Diplomatstaden på Östermalm i Stockholm är ett exempel på magnifika patriciervillor. Här ligger 12 magnifika villor som alla byggdes åt den övre medelklassen under tidigt 1900-tal. Och än idag betingar dessa villor de högsta bostadspriserna i Sverige.

LÄS OCKSÅ: Ett vackert hus javisst – men vänta tills du får se baksidan!

Denna patriciervilla i Vellinge från 1908 med glasveranda och kakelugnar är exakt så fin som den vitmålade träfasaden vittnar om. Den som slår till på villan som är till salu får dryga 200 kvadratmeter boyta samt en generös och uppvuxen insynsskyddad tomt.

Glasverandan som andas Madicken och kall jordgubbssaft en varm sommardag.

Knalligt röda pelargoner passar väl aldrig så bra som just i en glasveranda.

Exteriören må vara romantiskt vit, men insidan bjuder på färg! Hallen med pardörrar och grönmålad träpanel. Härligt att välkomnas med färg!

Trapphuset fortsätter i samma gröna nyans.

I huset finns fyra kakelugnar.

LÄS OCKSÅ: När en helt vanlig utsida döljer en inredningsdröm (säger bara wow!)

Ett av sovrummen med samma nyans på väggarna som i hallen.

Ett rosa sovrum.

Och slutligen ett himmelsblått sovrum.

LÄS OCKSÅ: Gulligaste torpet vi någonsin sett (insidan är en lantlig dröm)

Patriciervillan är till salu och mer information finns hos erikolsson.se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!