Edward Bloms lägenhet till salu – Titta in i tv-personlighetens lägenhet på Östermalm

Nu säljer gastronomen och tv-personligheten Edward Blom och hans fru författaren Gunilla Kinn Blom sin lägenhet i centrala Stockholm. Nyfiken? Scrolla då vidare!
Stig in hos paret Edward och Gunilla Blom. Foto: Christian Olsson/Clearcutfactory

Beläget på Norra Djurgården, Östermalm ligger denna fyrarummare i en vacker fastighet byggd i 20-talsklassicism. Närhet till pulserande Stureplan men också till lugnet i natursköna Lill-Jansskogen och Hagaparken inom räckhåll.

Det är tv-personligheten och gastronomen Edward Blom och hans fru, författaren Gunilla Kinn Blom som nu väljer att lämna innerstaden för att flytta till villa.

I den 94 kvadratmeter stora lägenheten har mycket kretsat kring mat och dryck då det gifta paret arbetar med både gastronomi och kulturhistoria.

- I köket har vi, trots att det inte är så stort, lagat mat till och fotograferat tre kokböcker och haft ett stort antal TV- och videoinspelningar, och i matsalen och vardagsrummet har vi ordnat oräkneliga fester, middagsbjudningar, cocktails och ett och annat nachspiel för våra vänner.

Ta dig in till salongen via de vita, vackra skjutdörrarna. Foto: Fotograf: Christian Olsson/Clearcutfactory

– Under vinterhalvåret alltid med en trivsam brasa sprakande i öppna spisen. Där bakar vi ibland äpplen i glöden, och en gång grillade vi rentav lammstek där, berättar Edward i ett pressmeddelande.

I sju år har paret Blom huserat i lägenheten på Valhallavägen 47, men nu är det dags för Edward och Gunilla samt barnen Melchior och Wilhelmina att byta våningen på Östermalm till livet i villa.

– Vi har som ni förstår verkligen trivts! Även med småbarn har det fungerat utmärkt att bo i denna lägenhet – nära utmärkta förskolor, parker, pulkbackar och stans hela utbud av barnteater, restauranger och andra familjeaktiviteter – och vore det inte för att de blir fler och växer skulle vi aldrig lämna Valhallavägen, avslutar Edward.

Här har det nog skrivits en hel del kokböcker. Foto: Fotograf: Christian Olsson/Clearcutfactory
Vi undrar hur mycket Edwards och Gunillas smak påverkat stylingen? Foto: Christian Olsson/Clearcutfactory
Här har det bjudits in till fester av alla de slag. Foto: Christian Olsson/Clearcutfactory
Värm dig framför en sprakande brasa. Foto: Christian Olsson/Clearcutfactory
Här har det lagats rejäla middagar, både privat och framför tv-kamerorna. Foto: Christian Olsson/Clearcutfactory
Tittar du noga så ser du hur Edwards och Gunillas egna kokböcker trängs i hyllorna bland flera andra kokböcker. Foto: Christian Olsson/Clearcutfactory
Stort och rymligt sovrum. Foto: Christian Olsson/Clearcutfactory

Mäklare: Anthony Widell

Se hela annonsen här

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!