Den här gården på Österlen sticker verkligen ut med sin snyggt renoverade insida och fantastiska pool. Vi har pratat med "skaparen" till hur huset ser ut i dag.

Renoveringen började i höstas och nu nästan ett år senare är gården på Österlen redo att säljas.

– Det första var att vi gillade platsen. Det är en cool by där det ligger stora gårdar på rad i flera kilometer med milsvid utsikt över fält och det är nära till havet, säger Frida som har renoverat och inrett huset.

osterlenvagen

Bild: Fastighetsbyrån

Frida Holmsten är tillsammans med sin man ägare av Inspiranda, ett bygg- och designföretag där de förädlar gårdar i Skåne. Antingen köper de själva hus som de renoverar och säljer, eller så hjälper de kunder att förverkliga deras husdrömmar. I det här fallet köpte de huset – och nu är de säljare.

– Huset var en traditionell tegellänga som var ihopbyggd med logen där det en gång i tiden har funnits djur. Det fanns varken pool eller poolhus men vi såg potentialen att göra något fräckt.

Hur har ni tänkt när ni har renoverat?

– Vi valde att bevara känslan i den gamla delen med milda färger, bornholmskamin och pärlspont i taket. I ladan är det öppet, stort och luftigt med en mer rå industriell stil med slipade betonggolv. Vi ritade och tillverkade egna fönster där det tidigare varit portar till logen.

osterlenvagen kok

Bild: Fastighetsbyrån.

osterlenvagen bar

– Det är väldigt mycket tanke bakom färgval, stilen och huset men med en liten twist! Vi har jobbat med kontraster som till exempel ojämn, äldre kullersten ihop med en slät granitkeramik.

En halvtrappa ner, i den före detta ladan som nu är sammanbyggd med det gamla boningshuset, ligger köket med en takhöjd på hela sex meter.

osterlenvagen stora rummet

Bild: Fastighetsbyrån.

osterlenvagen matta

En fin mix mellan gammalt och nytt: bevarade spegeldörrar och brädgolv, de specialsnickrade fönstren och ytterdörrar, glättade betonggolv och vitvaror från Smeg.

Vi ville ha en pool nära inpå. Från vardagsrummet är det två meter till poolen och väggarna i vardagsrummet är målade i en himmelsblå färg för att det ska kännas som ett.

osterlenvagen genomgaende

Bild: Fastighetsbyrån.

osterlenvagen matplats
osterlenvagen matsal

Bild: Fastighetsbyrån.

osterlenvagen sovrum

Bild: Fastighetsbyrån.

Huset har tre sovrum på entréplan varav ett med eget badrum.

osterlenvagen badrum

Bild: Fastighetsbyrån.

osterlenvagen sovrum 2
osterlenvagen badrum2

Bild: Fastighetsbyrån.

osterlenvagen vind

Bild: Fastighetsbyrån.

osterlenvagen ugn
osterlenvgen trapp

Bild: Fastighetsbyrån.

osterlenvagen dorr

Bild: Fastighetsbyrån.

osterlenvagen pool
osterlenvagen poolen

Bild: Fastighetsbyrån.

Utvändigt har de skapat en oas innanför murarna med stensatta uteplatser i granitkeramik i kombination med kullersten och gårdsgrus. Det finns en kryddträdgård, en praktisk och uppbyggd uteplats under tak och en gjuten pool i bästa solläge.

osterlenvagen odling

Bild: Fastighetsbyrån.

osterlenvagen utifran

  • Följ med till fashionabla Milano. Med vårt super-exklusiva program kommer vi bakom kulisserna på de trendigaste inrednings- & modehusen.
  • Träffa tongivande designers och gallerister. Och upplev helt utsökt shopping!
  • Njut av mäktig arkitektur, attraktiva konstskatter och delikata restauranger.
  • Vår kunniga ciceron Sofia Silfverstolpe guidar till Milanos mästerverk, i stort och smått.

Jag vill med!