Den här arkitektritade villan utanför Trosa är verkligen enastående. Med fokus på fönster som ger en full vy över naturen är det minst sagt en unik pärla.

P

å ön Öbolandet direkt söder om Trosa finns ett minst sagt spektakulärt hus. På en bergsklippa vid havet ligger enplansvillan som ger skenet av en spektakulär och dramatisk balansakt med full vy över skärgården.

Stora glaspartier ger en fantastisk 270 graders panoramavy mot vattnet. Kort och gott – en modern trädlåda i form av en exceptionell arkitektritad villa.

Trosa arkitekthus vattnetvy2

Foto: Fastighetsbyrån

Trosa arkitekthus vattnet vy

Foto: Fastighetsbyrån

LÄS OCKSÅ: Jugendpärla som återställts till sin forna glans med drömveranda

Det beundransvärda 160 kvadratmeter stora huset stod färdigt år 2016 och det märks att arkitekterna tagit vara på samspel med naturen som omger huset. Fasaden är byggd av stående panel av sibiriskt lärkträ med zinkdetaljer och grafitgrå stål.

Fönster ger full vy över havet

Bland det första en besökare lägger märke till är de stora fönsterpartierna som ger en full vy över det närliggande havet. För att komma till huset krävs en liten skogsvandring upp för berget via trappor.

Trosa arkitekthus vattnet overblick
Trosa arkitekthus vattnet

Foto: Fastighetsbyrån

Huset välkomnar en med en vacker glasdörr som leder till hallen som utmärks av smart förvaring i form av stilrena garderober. Hela huset andas harmoni med sina vitmålade väggar och vitbetsade ekgolv.

Genom en öppen planlösning skapas en utmärkt plats för att umgås med nära och kära. Köksön ger ett luftigt uttryck och får platsen att upplevas som rymlig. Själva köket har med sina ljusgrå släta fronter och integrerad köksutrustning en plats för en praktisk sinnesro.

Trosa arkitekthus vattnet vardagsrum
Trosa arkitekthus vattnet oppen planlosning

Foto: Fastighetsbyrån

Trosa arkitekthus vattnet koket

Foto: Fastighetsbyrån

Trosa arkitekthus vattnet forvaringen

Foto: Fastighetsbyrån

Trosa arkitekthus vattnet soffhorna

Foto: Fastighetsbyrån

LÄS OCKSÅ: 4 rum & veranda – bostadsrätten som har drömveranda, pool och trädgård

Integrerad eldstad smälter in i omgivningen

En enkel promenad senare transporteras besökaren till vardagsrummet som bjuder på något enastående – en vy som ger gåshud. Där finns också en integrerad eldstad som blir en naturlig del av inredningen.

Trosa arkitekthus vattnet kamin

Foto: Fastighetsbyrån

Från vardagsrummet går det att nå en balkong som sträcker sig längs hela husets östra fasad. En perfekt plats att äta frukost – eller varför inte middag? Eftersom balkongen tar till vara på sitt glasräcke så går det att blicka ut mot naturen och inte missa en enda detalj.

Trosa arkitekthus vattnet hangmatta

Foto: Fastighetsbyrån

Trosa arkitekthus vattnet altan

Foto: Fastighetsbyrån

Trosa arkitekthus vattnet uteplats

Foto: Fastighetsbyrån

Sobra färger och flera multifunktionella rum

Villan har fyra rum, varav tre mindre, som kan användas med fördel som sovrum eller barnkammare. Ett tema som återkommer i huset är förvaring och det finns en stor klädkammare med flera garderober. Badrummen är helkaklade i behagligt sobra färger med ett golv som har ljus klinker.

Trosa arkitekthus vattnet badrum badkar

Foto: Fastighetsbyrån

Trosa arkitekthus vattnet sovrum fonster

Foto: Fastighetsbyrån

Trosa arkitekthus vattnet sovrum

Foto: Fastighetsbyrån

Trosa arkitekthus vattnet studio

Foto: Fastighetsbyrån

Trosa arkitekthus vattnet barnrum2

Foto: Fastighetsbyrån

LÄS MER: Familjen bakom Vipp visar sin makalösa glasvilla – varje rum är en minimalistisk dröm

Det här enastående huset är ritat av Trigueiros Arkitekter och finns just nu ute till försäljning med att startpris på 9 950 000 kronor. Läs mer hos mäklaren här.

Trosa arkitekthus vattnet nattvy2

Foto: Fastighetsbyrån