Familj gjorde om skolbuss till hem – resultatet är fantastiskt

Familjen Mayes bor numera i ett rullande hem. De tröttnade på att bo i ett stort hus och köpte istället en skolbuss som de nu renoverat om och bor i.

Debbie och Gabriel Mayes bodde tillsammans med sina fyra barn i ett 465 kvm stort hus. De blev dock nyfikna på trenden att bo i ett mycket mindre utrymme så när de hittade "Skoolie", en gammal skolbuss, gjorde de slag i saken och köpte den. Det var ett riktigt renoveringsobjekt, men efter några månader av hårt arbete – med hjälp av hantverkare – kan Mayes-familjen nu kalla den 23 kvm stora bussen för sitt hem på hjul.

 

Så här såg bussen ut när de köpte den. En typisk skolbuss man ser i amerikanska filmer, intakt med säten och allt.

 

De rev ur all interiör och började bygga upp sitt nya hem.

 

För att göra bussen lite snyggare även på utsidan målade man om den i vitt.

 

 

Något som var viktigt för familjen var att det skulle finnas mycket förvaring. När man kommer in i bussen finns skåpförvaring för alla barnens skor.

 

Något som var extra viktigt för familjen var att man inte skulle kunna se in i sovrumsdelen direkt när man klev in i bussen. Det var en utmaning att komma på en bra planlösning, men till slut kom man fram till att bygga ut och ihop köket och badrummet. Badrummet ligger bakom köket sett framifrån och har plats för toalett, handfat och ett litet badkar med dusch.

För Debbie var det viktigt med så mycket arbetsyta i köket som möjligt, därför valde de att sätta in en liten kyl och frys som får plats under bänken.

 

Något familjen inte löst än är ett bord att kunna äta vid hela familjen. Under varma månader går det bra då de sitta vid ett utebord, men när det är kallare sitter de i sofforna och har uppfällbara bord.

Sofforna kan även göras om till en säng, vilket är perfekt om familjen har övernattande gäster.

 

När man går förbi badrummet kommer man fram till sovdelen. Först möts man av barnens fyra våningssängar. Alla sängar har förvaring under sig, och det finns även en garderob att hänga kläder i.

Längst in finns Debbie och Gabriels sovrum. Bussen har motorn i bak, vilket gör att deras säng är byggd ganska högt. Det har gjort att de har plats för förvaring vid dörröppningen.

 

Inuti sovrummet finns ännu mer förvaring. Förutom skåp ovanför sängen finns också förvaring på var sida om sängen.

För att se mer av den omgjorda bussen kan man kolla in Mayes-familjens hemsida.

Maxa vinsten när du säljer!

8 filmer där inredaren Andrea Brodin stylar ett hem inför försäljning

Checklistor för hur du själv ska göra – rum för rum!

Bästa homestyling-knepen: möblering, detaljer + sista-minuten-tips

(Kursen funkar lika bra för dig som bara vill få lite fint hemma!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!