Görvälns slott i nytappning

Görvälns slott har du kanske sett som fasad av den fiktiva privatskolan Stjärnsberg i filmen Ondskan, baserad på boken av Jan Guillou.

Men filmens otäcka berättelse om pennalism och utfrysning känns långt borta när man befinner sig vid 1600-talsslottet strax intill Mälaren. Konferenslokalerna och ett flertal av hotellrummen står nu färdiga i en nyrenoverad version på temat rokoko.

 

–  Många slott med konferensmöjligheter går i gustaviansk stil, men vi ville göra något eget, och det blev ”osvensk rokoko med inslag av modern design”, berättar delägaren Johan Eklund. De mönstrade Marcel Wanders-lamporna Skygarden från Flos, möbler från Moooi i mix med guldmålade, bukiga secondhand-fynd, specialbeställda sänggavlar från England och marockanskt kakel köpt på plats…

Inredningen som handplockats av ägarparet Johan och Maria Eklund är metallisk, stormönstrad, färgsprakande – motsatsen till minimal. För mat och dryck ansvarar rutinerade köksmästaren Joakim Larsson och Göran Klintberg, ordförande i Sveriges sommelierförening.

TIPS! Bloggen på hemsidan uppdateras kontinuerligt med allt som händer med slottets insida, där kan man se hur renoveringen gått till, steg för steg.

Görvälns slott, Görvälnvägen väster om Järfälla, www.gorvelnsslott.se 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!