Gråblåa toner gör denna väl genomtänkta sekelskiftesvåning

Matta, mättade gråblå toner. Sammet och mässing. Klassiskt ombonat och elegant à la amerikanska livsstilsgurun Aerin Lauder – fast med skandinavisk udd.
Hela hemmet går i dova grå och blå toner

Inredningen i köket är från Falerum kök, taklampa, Byggfabriken, skål Silver, Layered atelier, bricka Zebra, Åry trays. Barstolarna finns hos bloomsburybarn.se. Väggfärg Ammonite från Farrow & Ball.

I sovrummet platsbyggdes en hel förvaringsvägg från Falerum kök – på kortsidan, då blev proportionerna finare eftersom rummet är rektangulärt. Sängkläder, Gant, tuftat silkesöverkast, Restoration hardwere, marinblått överkast Vivaraise och kuddar, Posh living. Duvblå vägg- och snickerifärg från Auro/Byggfabriken.

På matbordet från Hay står vasen Cafu från Georg Jensen och en ljushållare i mässing, Dusty deco. Fotografiet är taget av Ola Billmont, motivet är ödekyrkan Martyrs of Uganda i Detroit, från Piqmo. Mässingslampan i sovrummet är från Circa lighting.

Soffan från R.o.o.m är ursprungligen vit, men har klätts om i mörkblå sammet. Betongbordet är skapat av lägenhetsägarens pappa. Vas Globe, Aytm, ljusstakar, Posh living, ullmatta, Layered. Väggfärg Ammonite, Farrow & Ball.

Mitt mål var att skapa ett lugnt och harmoniskt hem med genomgående färgkänsla

Det är ingen slump att boken Beauty at home av Aerin Lauder, ligger väl synlig på det omlackerade Ikeasidobordet i fyrarummaren på 100 kvadratmeter i Birkastan i Stockholm. Livsstilsikonen Aerin, arvtagerska till Estée Lauder, är känd för den klassiskt eleganta  men ändå tveklöst samtida inredningsstil som präglar detta hem.

LÄS OCKSÅ: Klassisk östermalmsvåning med inspiration från Estée Lauders barnbarn

Här bor Linda Brenander, sektionschef på H&M:s inköpskontor, med man och son sedan trettondagen i år. Först hade den opraktiska – gravt garderobslösa – sekelskiftesvåningen renoverats i sex månader.

– Min pappa genomförde hela renoveringen utom badrum och elarbeten. Pappa är numera pensionär, men han har tidigare haft byggfirma och ägt fastigheter. Det är såklart fantastiskt att han kunde göra allt.

Hela hemmet går i dova grå och blå toner, inklusive fotokonsten. Enda undantaget är en väl använd orange Tolixpall, och förstås alla lampor, ljusstakar och andra föremål i mässing. Väldigt genomtänkt.

– Mitt mål var att skapa ett lugnt och harmoniskt hem med en genomgående färgkänsla, så jag valde att låta väggar, gardiner, mattor och möbler samspela i blått och grått. Mot det är mässing väldigt fint, tycker jag.

Väggarna är målade i matta, mättade färger från Auro, Jotun och Farrow & Ball. Och undrar någon över snickerierna så är kulören Farrow & Balls Pavillion grey.

Av: Malin Glemme & Rebecca Mangell Foto: Anne Nyblaeus

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!