Fredrik Eklund: "Att bo så här är rena drömmen"

Fredrik Eklund, en av Manhattans mest framgångsrika mäklare. Men hur bor han själv? Vi får en titt hemma hos Fredrik Eklund.

Han är son till den kände ekonomen Klas Eklund, lillebror till  författaren Sigge Eklund, han har gjort IT-karriär, varit  skivbolagsboss, spelat in gayporrfilm – och skrivit en bok om det  (Bananflugornas herre, 2005).

Numera är han stjärnmäklare med bas i New York och kontor i Stockholm  och London. Det är till honom megakändisarna vänder sig när de vill  spendera mångmiljonbelopp på en ny Manhattanbostad. Att säga att Fredrik  Eklund lever ett händelserikt liv är knappast någon överdrift. På  senare tid har vi kunnat följa hans framgångar som fastighetsmäklare i  den amerikanska realityserien Million dollar listing, som här i Sverige  sänts på TV 8.

Så hur bor han själv, mannen som säljer lyxboenden till stjärnor som  Cameron Diaz och John Legend? I en ljus trerummare, ska det visa sig,  belägen på 17:e våningen i ett nybyggt hus på 17:e gatan strax norr om  det hippa Meatpackingdistriktet på Manhattans västsida, bara ett kvarter  från Hudsonfloden.

– Jag är intresserad av design och inredning. Men jag jobbar så  mycket att jag inte hinner gå i inredningsaffärer för att hitta saker  till mitt hem, säger Fredrik när han visar upp sitt hem.

Lägenheten har en enastående utsikt, solig terrass, proffsigt  kök och full service. Mycket av möblemanget i lägenheten fanns där när  han köpte den, och förutom de stora speglarna i svarta ramar som  reflekterar ljuset från de höga fönstren flyttade Fredrik i princip in  med sina två hundar, Mousey och Fritzy, några inramade foton, en låda  böcker och en platt-tv. Maken Derek Kaplan, som är konstnär, bor i  London och spenderar ungefär två veckor per månad i lägenheten.

Lägenheten har en lugn färgskala, möblerna är bekväma och planlösningen funktionell, så varför peta och fixa med det som inte är trasigt?

– För mig handlar det om bekvämlighet, säger Fredrik. Jag vill bo  nära restauranger och mitt kontor som ligger på samma gata, men även ha  tillgång till den typen av service som gör den här byggnaden unik, till  och med på Manhattan.

För det här är ett boende för människor i karriären, för dem  som spenderar den mesta tiden på jobbet, och när de får chansen hellre  reser bort än pysslar hemma. Eller sitter på krogen.

För det är lite som att bo på hotell. Skjortorna lämnar man diskret i  receptionen på väg ut och två dagar senare hänger de tvättade och  strukna på galgar i garderoben, hundarna blir promenerade två gånger om  dagen, och vill man ha ett bord på en viss restaurang, en taxi eller en  teaterbiljett, är det bara att säga till.

Självklart finns även ett komplett gym, swimmingpool och garage i huset. Men närheten till floden lockade också.

– Dit brukar jag gå med vovvarna på kvällarna. När man sitter där och  ser solen gå ner över vattnet är det svårt att tro att man är i New  York.

– Men jag älskar min lägenhet också, det är som att bo i ett glashus, fast helt utan insyn!

Fredriks lägenhet är på cirka hundra kvadratmeter och består förutom  av den öppna köks- och vardagsrumsdelen också av två sovrum, med  tillhörande badrum. Det faktum att sovrummen ligger avskilda och i  motsatta ändar av lägenheten, var också en avgörande faktor.

– När man bor i New York får man mycket besök, säger Fredrik, som när  Sköna hem besöker honom just vinkat av sin bror Sigge Eklund och hans  familj som firat semester i New York.

En inbyggd balkong löper utmed lägenhetens västra sida, rymlig nog för att få plats med soffa, matbord och nyinstallerad grill.

– För mig är det här rena drömmen, säger Fredrik.

Foto: Photo & Copyright: Paul Brissman 2012
Foto: Photo & Copyright: Paul Brissman 2012
Foto: Photo & Copyright: Paul Brissman 2012
Foto: Photo & Copyright: Paul Brissman 2012
Foto: Photo & Copyright: Paul Brissman 2012

Publicerad i Sköna hem nr 4, 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!